«Με γρονθοκόπησε» επιμένει η Μπαλού, αρνείται ο Τζήμερος -Ολα όσα έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο [βίντεο] - iefimerida.gr

«Με γρονθοκόπησε» επιμένει η Μπαλού, αρνείται ο Τζήμερος -Ολα όσα έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί», γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο και μέλος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού.

Το θέμα έγινε γνωστό από μια ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στο Twitter, στην οποία ανέφερε: «Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, αφού πρώτα έσκισε αφίσες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά τη βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος».

O κ. Καραμέρος ανέβασε στο Twitter και ένα βίντεο με την ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γράφοντας: «Οι στιγμές μετά τις γροθιές του Θάνου Τζήμερου στην Αλεξάνδρα Μπαλού. Εξακολουθεί να σκίζει αφίσες και να προκαλεί».

Αμεση ήταν η αντίδραση τόσο του ΚΚΕ, όσο -φυσικά- και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδίκασαν την ενέργεια του κ. Τζήμερου.

«Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου.

Ο Τζήμερος αρνείται τα πάντα

Ο Θάνος Τζήμερος, λίγο αργότερα, βγήκε στον ΑΝΤ1 και αρνήθηκε ότι γρονθοκόπησε την κυρία Μπαλού. «Προσερχόμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο διαπίστωσα ότι στον προθάλαμο υπήρχαν αφίσες του ΠΑΜΕ. Ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο όλων μας και όχι κομματικών, είναι πάγια θέση μου και έκανα αυτό που κάνω πάντα, ξεκόλλησα τις αφίσες, τις πέταξα και κάθισα στη θέση μου», είπε αρχικά ο κ. Τζήμερος.

Και συνέχισε: «Μετά από ένα 20λεπτο, κάποιος τραμπούκος του ΠΑΜΕ διαπίστωσε ότι είχαν βγει οι αφίσες και ήρθε στη θέση μου και άρχισε να με υβρίζει πετώντας μου τις τσαλακωμένες αφίσες. Τον συγκεκριμένο τον αγνόησα. Σε λίγο ήρθε μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και η Μπαλού. Σηκώθηκα και τους απώθησα. Κανέναν δεν χαστούκισα, κανέναν δεν γρονθοκόπησα. Τον πρώτο που ήρθε και με προπηλάκιζε και με χτυπούσε, τον έσπρωξα πολύ δυνατά, όντως. Τώρα αν ήταν μέσα και η Μπαλού, δεν το ξέρω».

Στο ίδιο στιλ συνέχισε την υπερασπιστική του γραμμή και στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Εγιναν ακριβώς τα αντίθετα», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ προσερχόμουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και διαπίστωσα μπαίνοντας ότι οι τοίχοι του προθαλάμου της αίθουσα συνεδριάσεων, δηλαδή όχι εκεί που γίνεται η συνεδρίαση, αυτοί οι τοίχοι ήταν γεμάτοι από αφίσες του ΠΑΜΕ. Όπως συνηθίζω να κάνω, τις ξεκόλλησα και τις πέταξα στα σκουπίδια».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν αυτό είναι δική του δουλειά, ο κ. Τζήμερος απάντησε: «Ναι, δικιά μου δουλειά είναι, διότι το 3% των πολιτών της Αττικής που εξέλεξαν τη “Δημιουργία Ξανά” με δύο συμβούλους στην Περιφέρεια της Αττικής το έκαναν για να υποστηρίξουμε συγκεκριμένες θέσεις. Αν δηλαδή το ΚΚΕ έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του για αντίσταση και πάλη κολλώντας τις αφίσες του έχω και εγώ το δικαίωμα να εκφράζω τις απόψεις μου για καθαρούς τοίχους ξεκολλώντας τες. Ο δημόσιος χώρος είναι χώρος όλων πληρώνεται από τα χρήματα των φορολογουμένων και οφείλεται να είναι καθαρός και ευπρεπής. Επιλογή μου είναι να το κάνω ή να μην το κάνω διότι η αφίσα είναι σκουπίδι» δεν έχει καμία σχέση με αυτοδικία. Είναι αφισορρύπανση. Ο νόμος θεωρεί ότι η αφίσα είναι ρύπανση, δεν κοιτάει το περιεχόμενο. Δεν πήρα το νόμο στα χέρια μου διότι την αφίσα δεν την ξεκολλάει ο αστυνομικός ή ο δικαστής, την ξεκολλάει ο σκουπιδιάρης. Εγώ λοιπόν έκανα τον σκουπιδιάρη. Είναι πολιτική πράξη αυτή».

Και επέμεινε όσον αφορά στις καταγγελίες: «Εγιναν ακριβώς τα αντίθετα, πάρτε το βίντεο από τη Δούρου και ζητήστε το βίντεο που καταγράφει το σύνολο της συνεδρίασης», είπε υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ λέει ψέματα. «Ηρθε ο Μανουσογιαννάκης να με πνίξει», προσέθεσε στη συνέχεια και περιέγραψε: «Μπαίνω στο περιφερειακό συμβούλιο και κάθομαι 20 λεπτά και παρακολουθώ. Κάποιος λοιπόν από αυτούς θα βγήκε φαίνεται για να καπνίσει και είδε τις αφίσες ότι λείπουν και ήρθε ένας του ΚΚΕ ο οποίος δεν ήταν περιφερειακός σύμβουλος, το ΚΚΕ φέρνει διάφορους τραμπούκους να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, ήρθαν στη θέση μου με έβριζαν με έσπρωχαν και με απειλούσαν».

Μπαλού: Είναι δειλός που δεν παραδέχεται

«Είναι δειλία να μην παραδέχεται ότι με χτύπησε, το είδαμε όλοι» τόνισε η περιεφερειακή σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η κυρία Μπαλού χαρακτήρισε τον κ. Τζήμερο «υστερικό φασιστοειδές» και υποστήριξε ότι τη χτύπησε «και μια και δυο φορές».

Ο κ. Τζήμερος «έσκισε για άλλη μια φορά, όπως κάνει πάντα, τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις, διότι στην ουσία είναι εχθρός κάθε λαϊκού αγώνα των εργαζομένων» είπε η κ. Μπαλού και πρόσθεσε «εμείς υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να κολλάμε αυτές τις αφίσες, υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να μιλάμε για την απεργία που έχουμε στις 17 του μήνα. Στην παρέμβασή μας γιατί σκίζει τις αφίσες, έσπρωξε τον συνάδελφο και χτύπησε εμένα και μια και δύο φορές. Το περιφερειακό συμβούλιο απέβαλε γι’ αυτή του την συμπεριφορά τον κ. Τζήμερο».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Τζήμερου ότι δεν έγιναν έτσι τα γεγονότα και ότι υπάρχει βίντεο, η κυρία Μπαλού είπε ότι κάνει την καταγγελία επώνυμα και ξεκάθαρα και δεν έχει να αποδείξει κάτι περισσότερο.

Ενώ στο πρώτο βίντεο φαίνεται μόνο ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί» να σκίζει αφίσες, αφού σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο οι μπουνιές στο στέλεχος του ΚΚΕ είχαν προηγηθεί, σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε αργότερα, φαίνεται ο κ. Τζήμερος να προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια κάποιων οι οποίοι τον έχουν αρπάξει και τον σέρνουν στα σκαλιά, πετώντας τον έξω από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, ακούγεται μια γυναικεία φωνή που προτρέπει τους υπόλοιπους «Κλείστε του την πόρτα του αλήτη», ενώ ακολουθούν χειροκροτήματα.

ΚΚΕ: Άθλια και θρασύδειλη η συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς

Ανακοίνωση για την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξέδωσε το ΚΚΕ. Ο Περισσός «καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που ζήτησε τον λόγο».

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό του λαού, ο οποίος κατ' επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα».

Καταλήγοντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα υπογραμμίζει ότι «οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τζήμερος είναι επικίνδυνος

«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την επίθεση που κατήγγειλε η κ. Μπαλού.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του». Σημειώνει δε ότι είναι «αυτονόητη» η «απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ