Στη φυλακή 14 από τους 15 συλληφθέντες της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων

Μαζικές προφυλακίσεις διέταξαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος των δραστών που είχαν «ρημάξει» εταιρείες σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, μη διστάζοντας να δένουν χειροπόδαρα τους υπαλλήλους σεκιούριτι.

Πρόκειται για τη γνωστή συμμορία των χρηματοκιβωτίων για την οποία έχουν συλληφθεί 15 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη πέντε. Από τους συνολικά 15 συλληφθέντες, οι 14 πήραν τον δρόμο για τη φυλακή μετά τις απολογίες τους που ξεκίνησαν από τις 8:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές είναι ελλιπής και εξ αυτού του λόγου οι κατηγορούμενοι δεν έπρεπε να τύχουν αυτής της ποινικής μεταχείρισης.

Οι δράστες, που συνελήφθησαν προ ημερών μετά από μεγάλη επιχειρήση της αστυνομίας, κατηγορούνται ότι δρούσαν στην Αττική, στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα με τη λεία τους να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε 1,5 χρόνο φέρονται ότι διέπραξαν τουλάχιστον 145 ληστείες ενώ οι κατηγορίες που τους βαρύνουν κατά περίσταση είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, του εμπρησμού κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΗΣΤΈς ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΊΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ