Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ - iefimerida.gr

Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη θεαματική «καρατόμηση» του διευθυντή του FBI ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε και τους τζογαδόρους στο παιχνίδι.

Στις διαδικτυακές πύλες στοιχημάτων ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ποντάρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα βγάλει τη θητεία, μετά την απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ.

Οι πιθανότητες αποπομπής του Τραμπ έχουν διπλασιαστεί στο 60% βάσει των στοιχημάτων που παίζονται στο ιρλανδέζικο γραφείο Paddy Power , λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Λιούις Ντέιβι.

Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ  | iefimerida.gr 0

Ανάλογη τάση καταγράφουν και οι Βρετανοί μπουκμέικερς της Betfair. Ένας παίκτης, μάλιστα, στοιχημάτισε 100.000 λίρες στην πρόωρη απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Ναόμι Τότεν.

Τα στοιχήματα για ένα "impeachment" (δίωξη) του Τραμπ ανέβηκαν μέσα σε λίγες ώρες απ’ την απομάκρυνση του Κόμεϊ από εννέα προς ένα σε τρία προς ένα.

Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ  | iefimerida.gr 1

Τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ βλέπουν την πραγματική κρίση με την απόλυση του διευθυντή του FBI να είναι μόλις στην αρχή της. Στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής βρίσκεται ο φόβος για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την πορεία προς μια αυταρχική προεδρία.

«Είτε είναι ο πιο ένοχος πρόεδρος απ’ την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον ο Τραμπ, είτε ο πλέον ανίκανος από συστάσεως του αμερικανικού κράτους», εκτιμά η Ελέιν Κάμαρκ του Brookings Institute.

Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ  | iefimerida.gr 2

Ο Άλαν Λίχτμαν, καθηγητής Ιστορίας στο American University στην Ουάσιγκτον προφητεύει ότι «οι Ρεπουμπλικανοί θα διώξουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Και τα νομικά επιχειρήματα γι’ αυτό το “πραξικόπημα” βρίσκονται ήδη στα συρτάρια τους.»

Που θα σκοντάψει ατά τη γνώμη του ο Τραμπ; Είτε στις καταγγελλόμενες σχέσεις με τη Ρωσία, είτε -ή και- σε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του προεδρικού του αξιώματος και των επιχειρήσεών του, είτε σ’ ένα άλλο σκάνδαλο.

Στην εσχάτη των περιπτώσεων, λέει ο Λίχτμαν, θα πρέπει να αναλάβει δράση το κόμμα του Τραμπ, ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία αποπομπής του. Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν το κογκρέσο, εκεί όπου ο Τραμπ έχει πολλούς εχθρούς.

Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ  | iefimerida.gr 3

«Αν πέσει κι άλλο η δημοτικότητά του και υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει στα τάρταρα το κόμμα, δεν αποκλείεται να θελήσουν να τον ξεφορτωθούν πολύ γρήγορα. Άλλωστε ο αντιπρόεδρος Πενς είναι ένας αξιόπιστος συντηρητικός» εκτιμά ο Ντέιβιντ Ποστ, καθηγητής Νομικής και αρθρογράφος στη “Washington Post”. Και συμπληρώνει: «Ωρολογιακές βόμβες είναι έτοιμες να εκραγούν παντού στο Λευκό Οίκο. Μένει να δούμε ποιο σκάνδαλο θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει...»

Άλλοι αναλυτές, ωστόσο, θεωρούν ότι ο Τραμπ δεν πρόκειται να αποπεμφθεί στο κοντινό μέλλον για διάφορους λόγους. Πρώτον επειδή θα πρέπει να αποδειχθεί ότι διέπραξε κάτι αξιόποινο. Και δεύτερον επειδή οι οπαδοί του εξακολουθούν να τον στηρίζουν κι οι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται ότι ο Τραμπ δεν θα τους υποστηρίξει στις λεγόμενες ενδιάμεσες εκλογές σε ενάμιση χρόνο και θα χάσουν έτσι τις θέσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ