Τρουφάκια σπιτικά, εύκολα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Τρουφάκια σπιτικά, εύκολα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα, σε μικρή δόση, απαραίτητο να το έχετε σπίτι σας χειμώνα-καλοκαίρι, για ένα κέρασμα, για ένα τραπέζι ή για μια στιγμή απόλαυσης.


Είναι πάρα πολύ εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας, σε δύο κινήσεις. Αγοράστε καλή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής για την συνταγή.


Υλικά

  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Πραλίνα, τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη, τριμμένη καρύδα (υπάρχει ποικιλία στα σούπερ μάρκετ) για τύλιγμα
Τρουφάκια σπιτικά, εύκολα | iefimerida.gr 0
  • Εκτέλεση
  • Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι
  • Σε βαθύ μπολ σπάστε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
  • Χύστε μέσα την ζεστή κρέμα γάλακτος, σκεπάστε για 5 λεπτά με ένα πιάτο
  • Ανοίξτε, ανακατέψτε καλά για να πετύχετε μια γκανάς ομοιόμορφη
  • Ρίξτε την ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε και πάλι
  • Σκεπάστε την σοκολατένια ζύμη με διαφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Με μικρό κουταλάκι παίρνετε μια ποσότητα, κάντε μια μπαλίτσα και το τρουφάκι σας είναι έτοιμο!
  • Δεν έχετε παρά να το κυλήσετε σε τρούφα, καρύδα ή πραλίνα
Τρουφάκια σπιτικά, εύκολα | iefimerida.gr 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τρουφάκια σπιτικά εύκολα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ