Τραμπ-Πούτιν: Στο Αμβούργο τον Ιούλιο το πρώτο τετ α τετ των δύο ηγετών - iefimerida.gr

Τραμπ-Πούτιν: Στο Αμβούργο τον Ιούλιο το πρώτο τετ α τετ των δύο ηγετών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον προσεχή Ιούλιο στο Αμβούργο θα συναντηθούν για πρώτη φορά οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλάντιμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνόδου G20 των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη, όπως μεταδίδουν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Εάν επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν, αφότου ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι αμερικανικές αρχές ερευνούν πιθανές διασυνδέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή του μέχρι την ορκωμοσία.

Την περασμένη Τρίτη ο Τραμπ «καρατόμησε» τον διευθυντή του FBI, Τζέημς Κόμεϊ εν μέρει ως άμεση απάντηση στην έρευνα αυτή, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πηγές.

Πούτιν και Τραμπ είχαν ήδη συζητήσει την πιθανότητα να συναντηθούν τον Ιούλιο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα.

Η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες ήταν «υπέρ της οργάνωσης μιας προσωπικής συναντησης» στο περιθώριο της συνόδου G20.

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας πήγαιναν απ’ το κακό στο χειρότερο. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνο είπε ότι την περίοδο της διακυβέρνησης Ομπάμα «είχαν παγώσει σχεδόν όλα τα κανάλια διαλόγου.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ