Μήνυμα εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε πίεση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του νεοεκλεγέντος προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ως προς τα δημόσια ελλείμματα της Γαλλίας.

«Το μήνυμά μου δεν είναι μήνυμα πίεσης και σε καμία περίπτωση μήνυμα περί κυρώσεων. Είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και καλωσορίσματος», δήλωσε με έμφαση ο ευρωπαίος επίτροπος κάνοντας την εκτίμηση ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «γνωρίζει καλά τους ευρωπαϊκούς κανόνες». «Ας του δώσουμε την ευκαιρία που του αναλογεί», πρόσθεσε.

«Είμαστε στον Μάιο, όλα είναι εφικτά, η ανάταξη των ισολογισμών και η έξοδος από το υπερβάλλον έλλειμμα το 2017», συνέχισε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα τις μακροοικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η επίτευξη του 3% είναι εφικτή. Οταν παρουσιάζουμε τους δείκτες του 2018, είναι με βάση μία αμετάβλητη πολιτική, αυτό σημαίνει ότι με ελάχιστη προσπάθεια μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη μετακίνηση κάτω από το 3%, είναι εφικτό», είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει ότι το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 3% του ΑΕΠ το 2017 και στο 3,2% το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν μακρον Μοσκοβισι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ