ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαμαρτυρία ενάντια στην ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία [εικόνες] - iefimerida.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαμαρτυρία ενάντια στην ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τα γραφεία του οργανισμού προς το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που προκήρυξε αντιδρώντας στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου, η οποία νωρίτερα ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας δημοτικών υπαλλήλων, διεξάγεται κανονικά.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντάται αυτήν την ώρα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαμαρτυρία ενάντια στην ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαμαρτυρία ενάντια στην ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι αν υλοποιηθούν οι σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας θα οδηγηθούν σε λουκέτο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπου εργάζονται περίπου 1.300 παιδαγωγοί.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαμαρτυρία ενάντια στην ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».

«Σήμερα, τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.Π.Α. Επίσης, η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και γενικότερα της κυβέρνησης, αφού την εξαγγελία του κ. Κώστα Γαβρόγλου εμφανίστηκε να στηρίζει χθες (σ.σ.: την Τρίτη) και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, είναι μονομερής και αξίζει να σημειωθεί πώς σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου δεν είναι η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για παιδιά τεσσάρων (4) ετών», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζοντας ότι «με την απόφαση της δε αυτή η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των Παιδαγωγών και των αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι.,αλλά ταυτόχρονα και να "σπρώχνει" τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαλύοντας Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι εξαθλιωμένη από τα συνεχή μνημόνια».

Φωτογραφίες: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΕ ΟΤΑ νηπιαγωγεία διαμαρτυρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ