Ενταση και μπλόκο στους πλειστηριασμούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα [εικόνες & βίντεο]

Για ακόμα μια Τετάρτη (10/5) το Ειρηνοδικείο Αθηνών γέμισε από πολίτες που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς και απέτρεψαν τις εκποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν.

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 16 πλειστηριασμοί, ωστόσο τα μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων... σφράγισαν με την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν τις δικαστικές αίθουσες στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως

Ενταση προκλήθηκε όταν μια συμβολαιογράφος κατάφερε να μπει σε μια από τις αίθουσες, με σκοπό να προχωρήσει πλειστηριασμό με επισπεύδουσα γνωστή εταιρία και οφειλέτη ιδιοκτήτη τεσσάρων καταστημάτων για οφειλές ύψους 820.000 ευρώ.

Όταν η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από αυτούς εισήλθαν εντός της αίθουσας και ζήτησαν από τη συμβολαιογράφο να μαζέψει τα έγγραφα της, λέγοντάς της πως δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί η εντολή του πελάτη της.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/5) και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, οπού βρέθηκαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς για να αποτρέψουν τη διενέργειά τους.

Σύμφωνα με μέλη του Συντονισμού, η συμβολαιογράφος προσπάθησε να διενεργήσει έναν πλειστηριασμό, τον οποίο ήθελαν να αποτρέψουν οι ίδιοι.

Αυτό προκάλεσε την αντίδρασή τους, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα και να χτυπούν την έδρα.

Μετά την ένταση που προκλήθηκε ο πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε.

Συμβολαιογράφοι εμποδίστηκαν και στην Πάτρα

Φορείς και πολίτες βρήκαν απέναντί τους οι δύο γυναίκες συμβολαιογράφοι που έφτασαν νωρίς σήμερα το απόγευμα στα δικαστήρια της Πάτρας με ειδικές άδειες για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών. Όπως αναφέρει το tempo24, οι συγκεντρωμένοι που δίνουν εδώ και μήνες αγώνα για να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, είχαν μια ήρεμη κουβέντα με τις δύο συμβολαιογράφους .οι οποίες δεν επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα για την διενέργεια των υποθέσεων πλειστηριασμού και αποχώρησαν μετά από λίγο.

Φωτογραφίες: Tempo24

Πηγή Βίντεο: Thestival


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεσσαλονίκη πλειστηριασμοί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ