Με ατομική σύμβαση ένας στους τρεις εργαζομένους - iefimerida.gr

Με ατομική σύμβαση ένας στους τρεις εργαζομένους

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η τρόικα συνεχίζει να πιέζει για νέεις μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, τα στοιχεία αυτήν την στιγμή στην αγορά είναι απογοητευτικά, καθώς πάνω από το 35% των εργαζομένων είδαν τα εισοδήματά τους να περικόπτωνται, ενώ πολλοί από αυτούς δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις με χαμηλές αποδοχές.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι αποκαλυπτικά, καθώς:

• Το 26.8% των εργαζομένων- δηλαδή 712.700 άτομα- έχει υπογράψει πλέον ατομικές συμβάσεις εργασίας με χαμηλότερους μισθούς από αυτούς που προβλέπονται στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας.

• Πάνω από 21.000 άτομα εργάζονται με επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας. Από αυτούς οι 17.531 καλύπτονται από τις «νέες» επιχειρησιακές συμβάσεις, που επιτρέπουν αμοιβές κάτω από την κλαδική σύμβαση (άρθρο 37 ν. 4024/11).

Συνολικά το τελευταίο δίμηνο έχουν υπογραφεί 52 ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις με τις μειώσεις μισθών να φτάνουν έως και το 41%.

• Τις 58.962 έφτασαν οι εργαζόμενοι, που αναγκάστηκαν πέρυσι να «απαρνηθούν» την πλήρη απασχόληση και να στραφούν στις λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας. Αυτό βέβαια συνεπάγεται μείωση των ωρών ή των ημερών εργασίας και κατ΄ επέκταση μείωση του μισθού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ