Ψητό κοτόπουλο με κόλιανδρο και λεμόνι

Ετοιμάστε τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου και προμηθευτείτε τις σωστές συνταγές για τα ψητά σας.

Υλικά

  • Φιλέτα κοτόπουλου ή ολόκληρο ξεκοκκαλισμένο κοτόπουλο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
  • 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ σας (200 βαθμοί)
  • Βάλτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας σε μεγάλο μπολ: κομμένα σκόρδα, κομμένο κόλιανδρο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε να μαριναριστεί για 2 ώρες
  • Ψήστε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ μαζί με την σος μαρινάδα
  • Συμβουλή: Μην αφήσετε το κοτόπουλο να παραψηθεί, κρατήστε τα υγρά του
  • Συνοδεύστε το πιάτο με μια σαλάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ