Στην Ισπανία ο Βαρδακαστάνης για την νέα ηγεσία του ευρωπαϊκού Φόρουμ ατόμων με αναπηρία - iefimerida.gr

Στην Ισπανία ο Βαρδακαστάνης για την νέα ηγεσία του ευρωπαϊκού Φόρουμ ατόμων με αναπηρία

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις 10 έως τις 14 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα βρίσκεται στη Μαδρίτη στην Ισπανία, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Φόρουμ καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ευρωπαϊκής οργάνωσης των ατόμων με αναπηρία.

Εκατοντάδες εκπρόσωποι των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους θα παρευρεθούν από κάθε γωνιά της Ευρώπης, όπως επίσης και εκατοντάδες εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο κ. Βαρδακαστάνης είναι υποψήφιος για την προεδρεία του Φόρουμ, ενώ την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν επίσης η κ. Φωτεινή Ζαφειροπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ, υπεύθυνη για τα θέματα βαριάς αναπηρίας και ο κ. Βασίλης Κούτσιανος, μέλος της Εκτελεστικής, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων.

Στις 10 Μαΐου, προς τιμή του κ. Βαρδακαστάνη οργανώνεται επίσημη επίσκεψη στο Τολέδο από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τυφλών Ισπανίας Miguel Carballeda, όπου θα τους υποδεχθεί ο κυβερνήτης της αυτόνομης περιοχής Castilla-La Mancha Emiliano García Page.
Η επίσκεψη περιλαμβάνει περιήγηση στο Μουσείο Ελ Γκρέκο και σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

Στις 11 Μαΐου θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος του EDF από τον κ. Βαρδακαστάνη και τον γ. γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ισπανίας Alberto Durán López ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Ομοσπονδία Τυφλών Ισπανίας θα παρουσιάσει στον πρόεδρο του EDF και στον γενικό γραμματέα για θέματα ΕΕ της Ισπανίας το αναμνηστικό λαχείο για τα 20 χρόνια του EDF.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου ο κ. Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του EDF, θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα της Ισπανίας.

Στην επίσημη έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του Φόρουμ το Σάββατο 13 Μαΐου θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν οι κ.κ. Miguel Carballeda Piñeiro, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τυφλών Ισπανίας, Luis Cayo Pérez Bueno, πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος ΕΣΑμεΑ και ΕDF, Luca Jahier, Πρόεδρος της Ομάδας ΙΙΙ της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Marianne Thyssen, Ευρωπαία Επίτροπος για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την αγορά εργασίας και εκπρόσωποι της Ισπανικής Κυβέρνησης.
Νωρίτερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Βαρδακαστάνη με την κ. Thyssen, για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων (EU Social Pillar), τις θέσεις της Επιτρόπου σχετικά με τις προτάσεις του EDF για την ατζέντα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία για την περίοδο 2020-2030, καθώς και την πρόταση του EDF να οριστεί το 2021 ευρωπαϊκό έτος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και οι εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιευθούν το βράδυ.

Παράλληλα θα τρέχει το συνέδριο: «20 χρόνια αργότερα: Η οικοδόμηση ενός αναπηρικού κινήματος χωρίς αποκλεισμούς για το μέλλον» με κύριο ομιλητή τον κ. Βαρδακαστάνη.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ανασκόπηση των τελευταίων 20 ετών του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, από την ίδρυση του EDF και αναμένεται να ορισθούν κατευθυντήριες γραμμές για τον ανασχεδιασμό του κινήματος, για την αντιμετώπιση της ανάγκης για κοινωνική καινοτομία. 20 χρόνια ύπαρξης και αγώνα κλείνει φέτος και η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ Ισπανίας.

Το συνέδριο συνεχίζεται και την Κυριακή 14 Μαΐου: τη δεύτερη ημέρα θα αναλυθούν διεξοδικά δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα κοινωνικά κινήματα, στον αγώνα για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ