Σεισμός στη Γαλλία: Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν θα κάνει δικό του κίνημα - iefimerida.gr

Σεισμός στη Γαλλία: Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν θα κάνει δικό του κίνημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλεσμένος στο ραδιόφωνο France inter, ο μεγάλος χαμένος της προεδρικής εκλογής, Μπενουά Αμόν, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι θα ιδρύσει το δικό του κίνημα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Θέλω να ξαναχτίσω μια επινοητική αριστερά η οποία θα ξεπεράσει τις πολιτικές ταμπέλες», είπε. Ο Αμόν δεν πρόσθεσε περισσότερα στην δήλωσή του, αρκέστηκε να πει ότι θα ιδρύσει το κίνημά του την 1η Ιουλίου, ώστε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ιδέες που είχε ως υποψήφιος πρόεδρος, αλλά δεν διευκρίνισε αν θα εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό κόμμα, αν θα είναι υποψήφιος και με ποιό κόμμα στις εκλογές.

Η δήλωσή του, πάντως, είναι μήνυμα ότι το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα βαδίζει προς διάσπαση μετά ή και πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η δήλωση του Μπενουά Αμόν άνοιξε την όρεξη στον νεοκομμουνιστή Ζαν Λυκ Μελανσόν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο ηγέτης του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία» κάλεσε τον Μπενουά Αμόν να συνασπιστούν:

«Αν ο κύριος Αμόν θέλει να συμμαχήσει μαζί μου, δεν έχει παρά να εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό κόμμα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν αυτό συμβεί θα τον συναντήσει αμέσως.

«Και γιατί να μην εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό κόμμα αμέσως; Είναι χάσιμο χρόνου το κίνημα», έγραψε στο Twitter, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Μελανσόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Αμόν ιδρύει κίνημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ