Επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - iefimerida.gr

Επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας για παράνομους μετανάστες

Αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξόρμηση σε επιχειρήσεις στην Αττική για τον εντοπισμό μεταναστών που απασχολούνται παράνομα, πραγματοποίησαν εχθές κλιμάκια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Σε 14 επιχειρήσεις έγιναν έλεγχοι, στις οποίες δούλευαν κυρίως αλλοδαποί, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της λειτουργίας τους και η ύπαρξη προϋποθέσεων που προβλέπονται για την εργασία του προσωπικού (παράνομη παραμονή και εργασία αλλοδαπών, καταστάσεις εργασίας, βιβλιάρια υγείας, άδειες εργασίας κ.λπ.).

Κατά τους ελέγχους εξετάστηκαν συνολικά 71 άτομα (42 αλλοδαποί και 29 Έλληνες), από τα οποία προσήχθησαν 19 (18 αλλοδαποί και ένας Έλληνας).

Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν εννέα (οκτώ αλλοδαποί και ένας Έλληνας), εκ των οποίων:

  • Δύο άτομα (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) για απασχόληση αλλοδαπών, που στερούνταν έγγραφα για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.
  • Επτά αλλοδαποί (τρεις υπήκοοι Πακιστάν, τρεις Μπαγκλαντές και ένας Φιλιππίνων), που στερούνταν νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Για τις διαπιστώσεις της Αστυνομίας ενημερώθηκαν το ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εργασίας Νομαρχιών και οι αρμόδιες ΔΟΥ, προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων της δικής τους αρμοδιότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ