«Aνοιγμα» στην Πιονγιάνγκ έκανε ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας - iefimerida.gr

«Aνοιγμα» στην Πιονγιάνγκ έκανε ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμος να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Β.Κορέας, Πιονγιάνγκ εάν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες δήλωσε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στάσης στο θέμα αυτό ως προς

τους συντηρητικούς προκατόχους του.

Η δήλωση αυτή, έγινε στη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του με τη νέα του ιδιότητα στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας κι ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα η ρητορική έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Γόνος οικογένειας που εγκατέλειψε τη Βόρεια Κορέα για να εγκατασταθεί στο νότο ο Μουν υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις, προτού γίνει δικηγόρος με ειδίκευση σε υποθέσεις προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κλίμα στην κορεατική χερσόνησο παραμένει τεταμένο και τις τελευταίες εβδομάδες Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ κλιμακώνουν την οργισμένη ρητορική τους καθώς εντείνεται η φημολογία ότι το κομμουνιστικό καθεστώς θα προχωρήσει σε μια νέα πυρηνική δοκιμή.

Όμως, τόσο η Νότια Κορέα, όσο και η Ιαπωνία είναι αντίθετες στο ενδεχόμενο ενός προληπτικού επιθετικού πλήγματος των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας, εξαιτίας των σοβαρών συνεπειών που θα έχει μία τέτοια ενέργεια στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ