Κάτω Ιταλία: Διασώθηκαν 991 μετανάστες και πρόσφυγες -Νεκρό ένα παιδί - iefimerida.gr

Κάτω Ιταλία: Διασώθηκαν 991 μετανάστες και πρόσφυγες -Νεκρό ένα παιδί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας αποβιβάζονται την ώρα αυτή 991 μετανάστες και πρόσφυγες, τους οποίους μετέφερε στο λιμάνι το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι διασώστες περισυνέλεξαν και το πτώμα ενός παιδιού τριών μόλις ετών και είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 17 χρόνια που στο Σαλέρνο θα ταφεί σορός μικρού μετανάστη που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διαπλεύσει την Μεσόγειο. Ο θάνατος του τρίχρονου αγοριού οφείλεται πιθανότατα σε πνιγμό, αλλά ακόμη δεν έγινε γνωστό αν θα διαταχθεί νεκροτομή από την τοπική εισαγγελία.

«Ο πόνος είναι τεράστιος. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς και θα φτάσουν σίγουρα και άλλοι μετανάστες. Χρειάζεται όμως ευρύτερη συνεργασία και στήριξη», δήλωσε ο δήμαρχος του Σαλέρνο Βιντσέντσο Νάπολι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάτω Ιταλία μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ