Στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας -Ανακοινώνει αλλαγές σε λύκεια και πανεπιστήμια [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας -Ανακοινώνει αλλαγές σε λύκεια και πανεπιστήμια [εικόνες]

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Το υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε κρίσιμα υπουργεία «για την αξιολόγηση και την επίσπευση του κυβερνητικού έργου», όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις 10 και μισή. Στην είσοδο τον υποδέχθηκαν υπάλληλοι του υπουργείου, τους οποίους ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε, ενώ ο υπουργός του έδειξα ορισμένα έργα τέχνης που κοσμούν το ισόγειο του κτιρίου. Aμέσως ξεκίνησε σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού κ. Κώστα Γαβρόγλου. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται σε λίγα λεπτά να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να αναφερθεί στις προωθούμενες αλλαγές στα λύκεια και στα πανεπιστήμια.

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας -Ανακοινώνει αλλαγές σε λύκεια και πανεπιστήμια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγές τόσο στην δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για το λύκειο αναμένεται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και να υπάρξουν αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές. Το υπουργείο προωθεί επίσης νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στη διοίκηση των ΑΕΙ, που είχε καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές πανεπιστημίων τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα οι προωθούμενες αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των καθηγητών αντιδρά στη συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στις αποφάσεις της Συγκλήτου και αναμένεται το επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν και να εκφράσουν δυναμικά τη διαφωνία τους.

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας -Ανακοινώνει αλλαγές σε λύκεια και πανεπιστήμια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ζητούν τροποποίηση του υφιστάμενου οργανισμού
Συνδικαλιστές από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, που υποδέχθηκαν τον κ. Τσίπρα στην είσοδο του υπουργείου, σε ανακοίνωση τους που μοίρασαν στους δημοσιογράφους ζητάνε από την κυβέρνηση να μην υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου για υπαγωγή «στον υπό τροποποίηση οργανισμό του Υπουργείου και οι περιφερειακές του υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν 13 περιφερειακές υπηρεσίες εκπαίδευσης, στις οποίες υπάγονται 116 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 16 Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ)». Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως «εαν θεσμοθετηθούν οι προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας αυτό συνεπάγεται ότι θα μπορούν να μετακινηθούν υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσίας προς την περιφέρεια και αντίθετα. Αυτό θα ανέτρεπε τη ζωή των υπαλλήλων λαμβανομένης υπ’ όψη και της οικονομικής κατάστασης στη χώρα».

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας -Ανακοινώνει αλλαγές σε λύκεια και πανεπιστήμια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Επισκέψεις και σε άλλα υπουργεία
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται τις επόμενες μέρες να επισκεφθεί και άλλα υπουργεία. Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας. Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, οι επικεφαλής των υπουργείων πλέον δεν έχουν το άλλοθι της διαπραγματευσης και οφείλουν να επισπεύσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού σε υπουργεία αλλά και σε άλλες υπηρεσίες θα συνεχιστούν και μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ