Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων τον Απρίλιο - iefimerida.gr

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων τον Απρίλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικό κατά 92.132 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία ροών μιθωτής απασχόλησης του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη».

Πρόκειται για την υψηλότερη μηνιαία επίδοση, που καταγράφηκε από το 2001 έως σήμερα ενώ οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση αποτέλεσαν το 54,91% του συνόλου και οι προσλήψεις με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση ανήλθαν σε ποσοστό 45,09%.

Αναλυτικά, τον Απρίλιο του 2017 οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 224.181, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.049. Από τις 132.049 συνολικά αποχωρήσεις, οι 68.670 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 63.379 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους καταγράφεται επίσης θετικό ισοζύγιο κατά 125.770 θέσεις εργασίας ωστόσο στο σύνολο των προσλήψεων οι ευέλικτες μορφές εργασίας εξακολουθούν να κυριαρχούν. Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Απρίλιο του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκαν 659.735 προσλήψεις εκ των οποίων οι 325.624 αφορούν σε πλήρη απασχόληση, οι 242.754 σε μερική και οι 91.356 σε εκ περιτροπής απασχόληση.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε τα εξής:

«Τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" επιβεβαιώνουν τη θετική δυναμική που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς αλλά και η ποιοτική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, αποτελούν προτεραιότητες αιχμής για την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα».

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων τον Απρίλιο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ