ΗΠΑ: Ο Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Τραμπ να μην προσλάβει ως σύμβουλο τον Φλιν - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Τραμπ να μην προσλάβει ως σύμβουλο τον Φλιν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, μόλις δύο 24ωρα μετά την εκλογή του Ρεπουμπλικανού, να μην προσλάβει ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας τον Μάικλ Φλιν, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, την ώρα που η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, κατέθετε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι οι επαφές του Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους τον καθιστούσαν ευάλωτο σε εκβιασμό από τη Μόσχα.

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Τραμπ να μην προσλάβει ως σύμβουλο  τον Φλιν | iefimerida.gr 0

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, Μάικλ Φλιν

Ο αντιστράτηγος ε.α. αποπέμφθηκε τελικά από τον Τραμπ τον περασμένο Φεβρουάριο επειδή απέκρυψε από την κυβέρνηση ότι είχε συζητήσει το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μόσχας με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, πριν την ορκωμοσία.

«Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος Ομπάμα κατέστησε γνωστό ότι δεν ήταν οπαδός του στρατηγού Φλιν», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σων Σπάισερ, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη «δεδομένου ότι ο στρατηγός Φλιν είχε εργαστεί για τον πρόεδρο Ομπάμα κι ήταν δριμύς επικριτής των παραλείψεών του, ειδικά όσον αφορά την έλλειψη στρατηγικής για την αντιμετώπιση του “Ισλαμικού Κράτους”¨και άλλων απειλών κατά της Αμερικής».

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε αποπέμψει τον Φλιν από τη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου το 2014 επικαλούμενη θέματα κακοδιαχείρισης.

Πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα είτε ότι ο προκάτοχος του Τραμπ τον προειδοποίησε για τον Φλιν, προτού αποκαλυφθούν οι επαφές του τελευταίου με τον Ρώσο πρεσβευτή. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος θεωρούσε ότι ο Φλιν δεν ήταν κατάλληλος για ένα τόσο υψηλό πόστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ