Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα

Εμβληματικό πιάτο στα μακαρόνια, πρέπει να ξέρετε να το μαγειρεύετε.


Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε ακόμη και κατεψυγμένες γαρίδες, αρκεί να είναι καλής ποιότητας και να έχετε ελέγξει την προέλευση και την ημερομηνία λήξης τους.

Είναι εύκολη και πολύ γευστική συνταγή.


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
  • 15-20 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (φυσική ή καπνιστή)
  • Λίγο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα λιγκουίνι al dente, όπως γράφει το πακέτο
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ασπρίστε σε ελαιόλαδο το χοντροκομμένο σκόρδο, να μην ροδίσει
  • Προσθέστε τις γαρίδες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να ροδίσουν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Βγάλτε τις γαρίδες από το τηγάνι, αφήστε το λάδι
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα -Προσθέστε λίγο πιπέρι
  • Ανακατέψτε και αφήστε την σάλτσα να πήξει για λίγα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
  • Στο μεταξύ σουρώστε τα λιγκουίνι και προσθέστε τα στο βαθύ τηγάνι
  • Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ