Πώς το μήκος των δαχτύλων δείχνει αν κάποιος είναι άπιστος και από τι ασθένειες κινδυνεύει - iefimerida.gr

Πώς το μήκος των δαχτύλων δείχνει αν κάποιος είναι άπιστος και από τι ασθένειες κινδυνεύει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ναι, το σχήμα και η μορφολογία των δαχτύλων μας φανερώνουν πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Το κλειδί για τις... αποκαλύψεις είναι ο δείκτης και ο παράμεσος. Και συγκεκριμένα το μέγεθός τους και το ποιο από τα δύο είναι μακρύτερο από το άλλο.

Το ότι τα μέγεθος των δαχτύλων φανερώνουν πράγματα που έχουν να κάνουν με την υγεία του ατόμου, τη συμπεριφορά του στις σχέσεις του αλλά, αλλά και τάσεις για κατάθλιψη, φυσικά δεν βασίζεται σε θεωρίες που έχουν να κάνουν με προλήψεις και δεισιδαιμονίες, αλλά με την ιατρική. Και αυτό γιατί το μέγεθος των δαχτύλων εξαρτάται από την έκθεση του εμβρύου, κατά τη διάρκεια της κύησης, στην τεστοστερόνη, ή στα οιστρογόνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν ο δείκτης είναι πιο κοντός από τον παράμεσο, αυτό δείχνει ότι το έμβρυο ενώ ήταν μέσα στη μήτρα είχε έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Αν συμβαίνει το αντίθετο, τότε είχε μεγαλύτερη έκθεση σε οιστρογόνα. Το ποσοστό της έκθεσης στην τεστοστερόνη στη μήτρα συνδέεται, με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών, όπως ο αυτισμός. Μικρότερη έκθεση στην τεστοστερόνη είναι συνδεδεμένη με αυξημένη εμφάνιση άγχους και κατάθλιψης.

Πώς το μήκος των δαχτύλων δείχνει αν κάποιος είναι άπιστος και από τι ασθένειες κινδυνεύει | iefimerida.gr 0

Α: Μακρύτερος ο παράμεσος

Β: Μακρύτερος ο δείκτης

C: Παράμεσος και δείκτης έχουν το ίδιο μήκος

Τι δείχνει το μέγεθος των δαχτύλων

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη αν ο δείκτης είναι μακρύτερος από τον παράμεσο, τότε είναι πιθανόν το άτομο να είναι πιο... αφηρημένο κακό στα σπορ αλλά ικανότερο στο να... αποστηθίζει.

Αν πάλι ο παράμεσος είναι μακρύτερος τότε πρόκειται για ένα άτομο λιγότερο αγχώδες και με περισσότερες αθλητικές ικανότητες. Και με καλύτερη αντίληψη στις 3D οπτικοποιήσεις.

Τα δάχτυλα δείχνουν και απιστία

Ομως, το μέγεθος των δαχτύλων δεν φανερώνει, μόνο, κίνδυνο έκθεσης σε ασθένειες αλλά και το πόσο πιστό μπορεί να είναι ένα άτομο σε μια σχέση.

Συγκεκριμένα, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Πανεπιστημίου Νορθάμπρια εξέτασαν 600 άνδρες και γυναίκες στη Βρετανία και στις ΗΠΑ αναζητώντας τη σχέση ανάμεσα στο σχήμα του χεριού και το μέγεθος των δακτύλων και στις σεξουαλικές τους συνήθειες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν ισομεγέθη δείκτη και παράμεσο ήταν πιθανότερα πιστοί/ές σύντροφοι, ενώ, αντίθετα, όσοι είχαν μακρύτερο παράμεσο είχαν και περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι/ες.

Πώς το μήκος των δαχτύλων δείχνει αν κάποιος είναι άπιστος και από τι ασθένειες κινδυνεύει | iefimerida.gr 1

Tο μήκος των δαχτύλων δείχνει και το πόσο ελκυστικοί είναι

Μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ της Σκοτίας είχε αποφανθεί ότι εκείνοι που έχουν μακρύτερο δείκτη είναι και πιθανότερα πιο ελκυστικοί.

Οι επιστήμονες της Σκοτίας κατέληγαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης στη μήτρα επηρεάζουν τη δομή του προσώπου, αλλά και το μήκος των δακτύλων.

Πάντως, όσοι έχουν μακρύ παράμεσο θεωρούνται πολλαπλά ευνοημένοι, συμφωνούν οι περισσότεροι επιστήμονες: για παράδειγμα, όσο πιο μακρύς είναι ο παράμεσος ενός άνδρα σε σχέση με τον δείκτη του, τόσο πλουσιότερος πιθανώς να είναι.

Έχει ακόμη πιθανότητες να είναι άπιστος, εξωστρεφής, τολμηρός και να παίζει κάποιο μουσικό όργανο. Δυστυχώς όμως αυτή η κατηγορία--σύμφωνα πάντα με έρευνες--αφορά άνδρες με μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν στη φυλακή, να δολοφονηθούν ή να τρελαθούν.

Παλαιότερες έρευνες έχουν αποφανθεί ότι οι γυναίκες με μακρύ παράμεσο είναι συχνότερα ομοφυλόφιλες σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Πώς το μήκος των δαχτύλων δείχνει αν κάποιος είναι άπιστος και από τι ασθένειες κινδυνεύει | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δάχτυλο δείκτης παράμεσος απιστία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ