Χαρδούβελης: Δύσκολη η ένταξη στο QE νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Δύσκολη η ένταξη στο QE νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέτρα 1 δισ. ευρώ προέβλεπε το «email Χαρδούβελη» ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης εκτιμώντας παράλληλα ως δύσκολη την ένταξη στο OE πριν τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανάταξη της οικονομίας και πρόσθεσε ότι «ελήφθησαν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει θα είχαμε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο… Είναι ένα άλλο δημόσιο χρέος η απώλεια. Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο, χάσαμε αξίες, όπως στην αγορά κατοικίας ύψους 15 δισεκ. ευρώ, χάσαμε τραπεζικές αξίες, και υπήρξε brain drain, κάτι που σημαίνει μικρότερη παραγωγική μηχανή» εξήγησε.

«Είναι δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο» εκτίμησε ακόμη ο κ. Χαρδούβελης. «Σημασία έχει να μπούμε, είναι προς το συμφέρον όλων… Δεν βλέπω γιατί θα είχαν αντίρρηση οι εταίροι να μειωθούν τα επιτόκια» τόνισε.

Όσον αφορά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη γαλλική προεδρία ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι είναι θετική για το θέμα του χρέους, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαρδούβελης QE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ