Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τίποτα χωρίς εκείνη. Η Μπριζίτ Μακρόν θα έχει την δική της ξεχωριστή θέση στο προεδρικό μέγαρο.


«Υπάρχει κάτι στην προεδρική θητεία που κατακλύζει ένα ζευγάρι. Εγώ το αποδέχομαι, νομίζω κι εκείνη το ίδιο», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Paris Match, στις 4 Μαίου. Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, την οποία ο τότε υποψήφιος πρόεδρος την γιόρταζε στο Théâtre Antoine, είχε δηλώσει:
«Αν αύριο εκλεγώ, δεν θα κρυφτεί, δεν θα βρίσκεται πίσω από ένα tweet, σε μια κρυψώνα. Θα είναι δίπλα μου, γιατί ήταν πάντα δίπλα μου».
Ηταν ένας βαρύς υπαινιγμός για την Βαλερί Τριερβελέρ και τα τουίτ της, καθώς και στην κρυφή ζωή του Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ένα αγαπημένο ζευγάρι θα εγκατασταθεί στο προεδρικό μέγαρο. Οι Γάλλοι θυμούνται ότι ο Νικολά Σαρκοζί είχε μαλώσει με την σύζυγό του Σεσίλια και λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του, εκείνη τον εγκατέλειψε. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ και η σύζυγός του Μπερναντέτ, κατοικούσαν ο καθένας σε διαφορετική πτέρυγα στο προεδρικό μέγαρο, ενώ ο Φρανσουά Μιτεράν και η Ντανιέλ ζούσαν χωριστές ζωές από χρόνια.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Μπριζίτ Μακρόν, 64 ετών, θα είναι η πρώτη πλήρης Πρώτη Κυρία. Οπως ήταν και μια σύζυγος υποψηφίου πλήρως δοσμένη στον ρόλο της. Γιατί αυτό το μη τυπικό ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εξουσίας μαζί. Ποτέ η σύζυγος ενός υποψηφίου δεν ήταν τόσο παρούσα στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία. Μετακινήσεις, περιοδείες, συναντήσεις, εκπομπές στην τηλεόραση, εκδηλώσεις, η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε σε όλα και σε κάθε στιγμή ανόδου του συζύγου της. Οχι ως απλή συνοδός, αλλά ως πραγματική και ενεργή μαχήτρια.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Παρότι δεν αναμείχθηκε στην πολιτική στρατηγική του συζύγου της, ούτε στις προγραμματικές εξαγγελίες του, η Μπριζίτ Μακρόν ήταν αυτή που διάβαζε και επαναλάμβανε τις ομιλίες του, διηύθυνε τα ραντεβού του, ήταν σύμβουλος επικοινωνίας, ένας σύνδεσμος ανάμεσα στον υποψήφιο και στον εξωτερικό κόσμο. «Η Μπριζίτ είναι λίγο εγώ και τανάπαλιν. Μου είναι ουσιαστικά απαραίτητη», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Paris Match.
Τίποτα ωστόσο δεν προετοίμασε αυτή την πρώην καθηγήτρια γαλλικών στη δημόσια ζωή. Χρειάστηκε να επινοήσει και να ακολουθήσει την απεριόριστη φιλοδοξία του νεαρού συζύγου της: «Πριν από τρία χρόνια, δεν ήξερε τίποτα από πολιτική. Τώρα προχωράει με επιτάχυνση», δήλωσε ο φίλος της συγγραφέας Philippe Besson, ο οποίος προσθέτει ότι η Μπριζίτ Μακρόν εξακολουθεί να είναι «αποπροσανατολισμένη» από την βία του πολιτικού κόσμου στον οποίο βυθίστηκε απότομα.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Οταν ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε υπουργός Οικονομίας το 2014, η Μπριζίτ αναγκάστηκε να προσαρμοστεί. Λίγους μήνες αργότερα, εγκατέλειψε τη θέση της καθηγήτριας στο σικάτο λύκειο Franklin, στο χλιδάτο 16ο προάστιο του Παρισιού, για να εγκατασταθεί στο υπουργείο, μαζί του.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Χωρίς να πληρώνεται, και χωρίς να έχει καμία αναγνώριση επίσημη, γρήγορα επιβλήθηκε στο προσωπικό του υπουργείου συμμετέχοντας στις κλειστές συσκέψεις. Του έκανε την αντζέντα, του διοργάνωνε τα δείπνα και τα γεύματα, επαγγελματικά ή κοσμικά. Μια παρουσία την οποία ο νέος πρόεδρος χαιρέτησε πρώτος: «Δεν μπορεί κάποιος να εργαστεί σωστά αν δεν είναι ευτυχισμένος. Η δημόσια ζωή καταβροχθίζει την ιδιωτική ζωή. Η Μπριζίτ πρέπει να καταλάβει τι κάνω, πρέπει να ακούει και μερικές φορές δίνει την άποψή της».
Οταν ο Μακρόν αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση για να ξεκινήσει την προεδρική περιπέτεια, τον Αύγουστο του 2016, μάζεψε μια τελευταία φορά τα μέλη του γραφείου του, παρουσία της συζύγου του. Μπροστά σε όλους, πήρε τον χρόνο να την ευχαριστήσει «γιατί είναι μέρος αυτού του γραφείου», όπως είπε και επαίνεσε «την διακριτική της θέση».

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Η θέση της Μπριζίτ Μακρόν δεν έμεινε για πολύ διακριτική. Το ζευγάρι μπήκε γρήγορα στο στόχαστρο των φωτογράφων. Οι ίδιοι έπαιξαν το παιχνίδι, έδωσαν ακόμη και την ταινία του γάμου τους. Αλλά γρήγορα τα αρνητικά σχόλια ξεκίνησαν. Η τόσο παρούσα σύζυγος τράβηξε τα αρνητικά σχόλια για το παρουσιαστικό της και την ηλικία της.
Η ανάμειξή της στην κατάκτηση της εξουσίας, ο τρόπος της κάπως αθώος ή πολύ ειλικρινής όταν του μιλούσε, όταν εκτιμούσε ότι δεν ήταν «καλός» σε μια εκδήλωση ή σε μια ομιλία προκάλεσαν και τις πρώτες αντιδράσεις στους συνεργάτες του. Αλλά όσοι τόλμησαν να την επικρίνουν «τα άκουσαν» από τον Εμανουέλ Μακρόν. Ακόμη και οι πιο καχύποπτοι αναγκάστηκαν να την αποδεχτούν: η παρουσία της Μπριζίτ, χαμογελαστή και καλοδιάθετη, η σύζυγος που πάντα έπαιρνε το χρόνο να μιλάει στους πολίτες στις περιοδείες, η σύζυγος που αφηνόταν σε selfies και σε αυτόγραφα, σίγουρα έκανε την εικόνα του Μακρόν καλύτερη.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Η δημοτικότητα του συζύγου της, το αφήγημα της ερωτικής τους ιστορίας, το οποίο είναι μοναδικό και έκανε τον γύρο του κόσμου, έδωσαν μια πιο ανθρώπινη διάσταση σε έναν άνθρωπο που θεωρείται συχνά πολύ τεχνοκράτης και flat. Σπάνια ένα πολιτικό ζευγάρι βγαίνει τόσο συχνά στα εξώφυλλα. Οι Μακρόν πούλησαν και θα πουλήσουν πολλά εξώφυλλα ακόμη, και όχι μόνο στη Γαλλία. Ο παγκόσμιος Τύπος παθιάστηκε με την Μπριζίτ Μακρόν: το look της έχει αναλυθεί από όλους τους ειδικούς μόδας και το ειδύλλιό της με τον νεαρό πρόεδρο έχει αναλυθεί από εκατοντάδες δημοσιογράφους.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Το βράδυ του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν επικρίθηκε γιατί ανέβασε την σύζυγό του στο πατάρι σαν να είχε ήδη εκλεγεί πρόεδρος. Αλλά η Μπριζίτ Μακρόν έχει κερδίσει ήδη τη θέση της σε όλες τις φωτογραφίες. Και ο πλανήτης θα συνεχίσει να ακούει γι'αυτήν.

Πώς η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε στον θρίαμβο του συζύγου της [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε θρίαμβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ