Ποτάμι: Η νίκη Μακρόν είναι νίκη των πολιτών, πέρα από τη Δεξιά και την Αριστερά - iefimerida.gr

Ποτάμι: Η νίκη Μακρόν είναι νίκη των πολιτών, πέρα από τη Δεξιά και την Αριστερά

Φωτογραφία: Thodoris Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νίκη των πολιτών πέρα από τη Δεξιά και την Αριστερά είναι η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας χαρακτηρίζεται από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ως ένας νέος, τολμηρός και προοδευτικός Ευρωπαίοος που τοποθετείται πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς.

Προσθέτει ότι τα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους, ανάπτυξη και αξιοκρατία, όρια σε συμφέροντα, συντεχνίες και κομματικούς μηχανισμούς, διαφάνεια, δικαιοσύνη και ελεύθερα ΜΜΕ, είναι όσα υπερασπίστηκε ο Εμανουέλ.

«Γι΄ αυτό δεν είχαμε κανένα δισταγμό να ταχθούμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, πράγμα που δεν έκαναν δυνάμεις και πολιτικοί που δηλώνουν προοδευτικοί αλλά τελικά είναι προσκολλημένοι σε παλιά σχήματα», σημειώνει. Επίσης τονίζει ότι εθνικιστές, λαϊκιστές, κρατιστές, δημαγωγοί, αντιευρωπαϊστές έχασαν στη Γαλλία μια μεγάλη μάχη. Ενώθηκαν, πάλεψαν, χρησιμοποίησαν ύπουλα μέσα, αλλά στη Γαλλία δεν τα κατάφεραν.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν και οι αληθινά προοδευτικές δυνάμεις της ηπείρου πρέπει να προχωρήσουν σε ρήξη με το παλιό σύστημα προς όφελος των λαών της Ευρώπης. Να πάρουμε όλοι -πολίτες και πολιτικοί- το ρίσκο που μας αναλογεί. Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί και όχι μόνο στη Γαλλία», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ