Παραδέχθηκε την ήττα η Λεπέν -«Ραντεβού στις βουλευτικές εκλογές» [βίντεο]

Στις πρώτες δηλώσεις της η ηγέτις του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, παραδέχθηκε την ήττα της και έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό της.

Οπως δήλωσε η Λεπέν «επελέγη ένας νέος πρόεδρος, ο γαλλικός λαός ψήφισε υπέρ της συνέχειας».

Οπως είπε του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και σημείωσε: «Τα συμφέροντα της χώρας είναι πάνω απ’ όλους. Του εύχομαι επιτυχία στις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίσει».

Η Λεπέν έδωσε ραντεβού στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου: «Οι Γάλλοι θα επιλέξουν ξανά στις εκλογές για την Εθνοσυνέλευση» είπε.

Προϊδέασε για αλλαγές στο κόμμα της και επέμεινε ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή των βουλευτικών εκλογών, όπου θα διεκδικήσει τη νίκη.

«Πολλοί έχασαν την αξιοπιστία τους σε αυτές τις εκλογές. Ο α' γύρος επικύρωσε την εξαέρωση του παλαιού πολιτικού σκηνικού της Γαλλίας, με την εξαφάνιση των παραδοσιακών κομμάτων. Θα ηγηθώ του Εθνικού Μετώπου στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου» τόνισε και διεμήνυσε ότι με τα 11 εκατομμύρια ψηφοφόρων της - τους οποίους ευχαρίστησε - το Εθνικό Μέτωπο είναι η πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Marine Le Pen calls Emmanuel Macron to congratulate him on winning the #frenchelection #presidentielle2017https://t.co/UcwWOuZA4R pic.twitter.com/CyUf1atVHc

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ