Γιατί η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν ενοχλεί τόσο [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν ενοχλεί τόσο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ο ακροδεξιός ιδρυτής του κόμματος Εθνικό Μέτωπο και πατέρας της νυν ηγέτιδάς του, Μαρίν Λεπέν, μίλησε με τον πιο ωμό τρόπο για το ζεύγος Μακρόν.


Οταν ρωτήθηκε από το περιοδικό La Nouvelle Édition, στις 27 Απριλίου, για τον αντίπαλο της κόρης του τον αποκάλεσε «ο σύζυγος της Κυρίας κούγκαρ». Ο πιο ωμός τρόπος για να ειρωνευτεί τον υποψήφιο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για την ηλικία της συζύγου του.
Από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ειδικά ο ξένος Τύπος ενδιαφέρθηκε πολύ για την σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν και για την ρομαντική τους ιστορία: ο ευφυής μαθητής λυκείου που ερωτεύεται την καθηγήτρια γαλλικών του, η οποία είναι 24 χρόνια μεγαλύτερή του. Η ιστορία γοητεύει και ο Μακρόν δεν το έκρυψε ποτέ, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι έκανε πέντε εξώφυλλα στο περιοδικό Paris Match προεκλογικά.

Γιατί η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν ενοχλεί τόσο [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επίσης, η Μπριζίτ Μακρόν ενδιαφέρει: τα περισσότερα σχόλια, ωστόσο, είναι τραυματικά για το παρουσιαστικό της, υπάρχουν πολλά περίεργα σχόλια για το ζευγάρι και πολλοί χρήστες την ειρωνεύονται πολύ.
Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η σύζυγος ενός πολιτικού, ειδικά ενός υποψηφίου προέδρου, γίνεται στόχος. Τα σχόλια για την Μπριζίτ Μακρόν, ωστόσο, είναι ενδεικτικά της ενόχλησης που προκαλεί η ηλικία των γυναικών για την ιδιωτική τους ζωή.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, το ινστιτούτο INSEE είχε ερευνήσει το ποσοστό των ζευγαριών στα οποία η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άνδρα. Η έρευνα απέδειξε ότι αυτά τα ζευγάρια είναι όλο και σπανιότερα και το ζεύγος Μακρόν δεν είναι αντιπροσωπευτικό της γαλλικής κοινωνίας.

Γιατί η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν ενοχλεί τόσο [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το 1960 αυτά τα ζευγάρια εκπροσωπούσαν το 10%, το 2012 το 14%. Σε ποσοστό 56% ο άντρας είναι πιο μεγάλος από τη γυναίκα. Ενδεικτικά δεδομένα για τη σχέση ανδρών-γυναικών στην κοινωνία μας: όταν η γυναίκα είναι μικρότερη, «η διαφορά ηλικίας είναι σημάδι ανωτερότητας του άντρα, σε όλες τις κοινωνίες», εξήγησε ο κοινωνιολόγος François de Singly, στην εφημερίδα Le Monde με αφορμή αυτή την έρευνα της INSEE.
Η ίδια έρευνα αποδεικνύει ότι τα ζευγάρια όπου η γυναίκα είναι μικρότερη γνωρίζουν μια πολύ μικρή αύξηση τα τελευταία χρόνια. «Ενδειξη ισότητας των φύλων», γράφει η Le Monde. Αλλά μια μικρή ένδειξη, γιατί τα πνεύματα θέλουν χρόνο για να εξελιχθούν. Οι γυναίκες που ζουν με μικρότερους άνδρες γρήγορα ταξινομούνται στην κατηγορία «κούγκαρ», όπως η Μπριζίτ Μακρόν, η Μαντόνα ή η Ντέμι Μουρ.
Πρόκειται για μια υποτιμητική λέξη που παρομοιάζει τις γυναίκες με αρπακτικά που ονειρεύονται τον άντρα ως σεξουαλικό αντικείμενο. «Είναι παρακμιακή λέξη», έγραψε η ηθοποιός Andie McDowell η οποία έπαιξε στην ταινία Magic Mike XXL το 2015 μια γυναίκα που φλέρταρε με έναν πολύ νεότερο στρίπερ. «Είναι άδικο γιατί δεν υπάρχει η ίδια λέξη για τους άντρες [...] Η ιδέα ότι οι άντρες γίνονται όλο και ωραιότεροι ή σέξι μεγαλώνοντας είναι λάθος. Δεν υπάρχει διαφορά. Είμαστε ίδιοι. Είναι ένας τρόπος να δοθεί εξουσία στους άντρες», πρόσθεσε.

Γιατί η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν ενοχλεί τόσο [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Τα γηρατειά, είτε κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα, δεν γίνονται αποδεκτά με τον ίδιο τρόπο από την κοινωνία. Και αυτό είναι το βάθος του προβλήματος του ζεύγους Μακρόν. Οπως έγραψε η δημοσιογράφος Fiona Schmidt σε ένα άρθρο «η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, όπως και η πρώτη κρέμα για ρυτίδες, αλλά δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μην μας ενδιαφέρει, ακριβώς γιατί μάθαμε να παλεύουμε εναντίον των γηρατιών από την εφηβεία μας».
Το να αγωνίζεται κάποιος με τις ρυτίδες, με τα άσπρα μαλλιά, με το χαλαρωμένο δέρμα είναι ο αγώνας που η κοινωνία μας επιβάλλει, κατά κάποιο τρόπο. Με την ηλικία οι γυναίκες χάνουν την αξία τους. Εξαφανίζονται από την οθόνη του κινηματογράφου, των μίντια ή της διαφήμισης.

Γιατί η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν ενοχλεί τόσο [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ολες; Οχι, οι γυναίκες κούγκαρ είναι οι μόνες που παραβιάζουν την καθιερωμένη τάξη, γι'αυτό τους αποδίδουν τα χειρότερα κίνητρα. Η πολεμική εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν είναι απόδειξη του σεξισμού αλλά και του μίσους κατά των γηρατειών.
Το θέμα με το ζεύγος Μακρόν είναι ότι η ηλικία τους πλήττει και τους δύο. Αν εκείνη θεωρείται πολύ μεγάλη για να είναι σύζυγός του, εκείνος θεωρείται πολύ μικρός για να είναι πρόεδρος. Είναι μόνο 38 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηλικία Μπριζίτ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ