Γάλλοι ψηφοφόροι: Ψηφίσαμε Μακρόν για να μην νικήσει η Λεπέν - iefimerida.gr

Γάλλοι ψηφοφόροι: Ψηφίσαμε Μακρόν για να μην νικήσει η Λεπέν

Φωτογραφία: AP Photo/Christophe Ena
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Guardian παρακολουθεί τις εξελίξεις στις γαλλικές εκλογές και κάλεσε αναγνώστες-ψηφοφόρους του να εκφέρουν την άποψή τους σχετικά με αυτές.

Από τις απαντήσεις ορισμένων ψηφοφόρων που στηρίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν είναι φανερό πως τον επέλεξαν διότι δεν ήθελαν να δουν την Μαρίν Λεπέν στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Τομ, 22 ετών, Παρίσι: «Θέλω να δω την Λεπέν όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από το Ελιζέ. Δεν νομίζω ότι ο Μακρόν θα είναι θετικός για εμάς, καθώς οι πολιτικές του είναι ακόμα πολύ ασαφείς. Αισθάνομαι απογοητευμένος, καθώς δεν υπάρχουν υποψήφιοι που να έμειναν στην Αριστερά. Μου φαίνεται ενοχλητικό να επιλέξω μεταξύ της «αιτίας ή των συνεπειών», καθώς οι πολιτικές υπέρ των επιχειρήσεων είναι σίγουρα ένα εφαλτήριο για ακροδεξιές ιδέες για τις επόμενες εκλογές».

Καθρίν, 56, Λονδίνο: «Ηταν πολύ δύσκολο να ψηφίσουμε για τον Μακρόν, ο οποίος πιστεύω δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει και να ελαχιστοποιήσει τα χάσματα στη Γαλλία. Η καρδιά μου ήθελε τον Μπενουά Αμόν, αλλά έπρεπε να ψηφίσω υπέρ του Μακρόν για να σταματήσω τις ψήφους που θα πάρει η Λεπέν.

Δεν νομίζω ότι ο Μακρόν θα είναι καλός για τη χώρα. Η μόνη ελπίδα είναι πως θα προσπαθήσει να κάνει την Ευρώπη πιο κοινωνικά δημοκρατική. Η Γαλλία έχει υψηλό ποσοστό ανεργίας που πρέπει να αντιμετωπίσει ως προτεραιότητα. Πρέπει όμως να σταματήσουμε την ακροδεξιά δύναμη καθώς η Γαλλία και η Ευρώπη θα είναι καταδικασμένες.

Πίτερ, 70 ετών, Παρίσι: «Ψηφίζω τον Μακρόν. Αν και δεν τον υποστηρίζω, δεν μπορώ να ανεχτώ την πιθανότητα νίκης της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου. Οπως σε πολλές χώρες, υπάρχει ανησυχία για το μέλλον, κυρίως όσον αφορά την απασχόληση, την παροχή υπηρεσιών υγείας, την απογοήτευση των νέων και τη μετανάστευση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλλικές εκλογές ψηφοφόροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ