Πέντε πτηνά «έκλεισαν» την πόρτα εκλογικού κέντρου στους ψηφοφόρους σε χωριό της Γαλλίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε πτηνά «έκλεισαν» την πόρτα εκλογικού κέντρου στους ψηφοφόρους σε χωριό της Γαλλίας [εικόνες]

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 84 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της πόλης La Lande-Chasles (Maine-et-Loire) των 115 κατοίκων φαίνεται πως ασχολήθηκαν περισσότερο με πέντε νεογέννητα πουλιά γαλαζοπαπαδίτσες, παρά με τις προεδρικές εκλογές!

Ο λόγος ήταν πως εδώ και χρόνια δίπλα από την πόρτα του Δημαρχεία έχουν φτιάξει πουλιά τη φωλιά τους. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα τα αβγά εκκολάφτηκαν και έτσι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για το πως θα ασκήσουν οι κάτοικοι το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς να ... ταράξουν τους νεοσσούς.

Το αποτέλεσμα ήταν να πρέπει να μπουν στο εκλογικό κέντρο από μία μικρή είσοδο στο πλάι και να διασχίσουν διάφορα γραφεία μέχρι να φτάσουν στην κάλπη. Κάνεις τους όμως δεν φάνηκε να έχει κάποιο πρόβλημα με όλο αυτό, αφού όπως λένε η φωλιά βρίσκεται σε εκείνο για περισσότερα από 20 χρόνια και εκεί έχουν γεννηθεί πολλές γενιές πτηνών.
Πάντως στον πρώτο γύρω των προεδρικών εκλογών οι ψηφοφόροι δεν είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, αφού όπως δήλωσε στην rtbf ο δήμαρχος της πόλης, Jean-Christophe Rouxel «το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν ησυχία, αφού πριν δύο Κυριακές είχαμε τα αβγά και δεν έπρεπε να ταράξουμε». Μάλιστα είχαν βάλει και μία επιγραφή επάνω από τη φωλιά: «Φωλιά στο παλιό γραμματοκιβώτιο Μην ενοχλείτε».

@BFMTV MERCI beaucoup pour cet écho donné à la plus petite commune du Maine et Loire :) pic.twitter.com/6DRRZaEWXd

Passage du photographe de l'AFP pour immortaliser le nid et la déviation :) pic.twitter.com/tVjRBwAcM4

@m6info #presidentielle2017 Un nid de mésange entraîne un détour pour accéder au bureau de vote :) sur la + petite commune du 49 pic.twitter.com/1DetLsPIQ2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ