Eurovision 2017: Tο υπέροχο τραγούδι-έκπληξη της Πορτογαλίας που πάει να ανατρέψει τα προγνωστικά [βίντεο] - iefimerida.gr

Eurovision 2017: Tο υπέροχο τραγούδι-έκπληξη της Πορτογαλίας που πάει να ανατρέψει τα προγνωστικά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εβδομάδα απέμεινε για τον τελικό της Eurovision και ένα τραγούδι από την Πορτογαλία κλέβει κάθε μέρα όλο και περισσότερες καρδιές.

Ο λόγος για το τραγούδι «Amar Pelos Dois», με ερμηνευτή τον Σαλβαδόρ Σομπράλ, που ανεβαίνει ραγδαία και στις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών για το ποιος θα κερδίσει τη Eurovision.

Πρόκειται για ένα γλυκό, μελαγχολικό τραγούδι αγάπης που παραπέμπει σε άλλες εποχές - και σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε «τραγούδι για τη Eurovision».

Πλέον, το «Amar Pelos Dois» δίνεται δεύτερο φαβορί για τη νίκη, μετά από αυτό της Ιταλίας, που παραμένει Νο 1.

Ο Σαλβαδόρ δεν κατέστη δυνατόν να εμφανιστεί μέχρι τώρα στις πρόβες που γίνονται στο Κίεβο της Ουκρανίας, λόγω ενός προβλήματος με την καρδιά που αντιμετωπίζει. Αντ' αυτού, στις πρόβες ήταν η αδελφή του, Λουίζα, που συνέθεσε το τραγούδι.

Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε η ίδια η αδελφή του, ο Σαλβαδόρ θα είναι παρών στον πρώτο ημιτελικό της προσεχούς Τρίτης, 9 Μαΐου.

Eurovision 2017: Tο υπέροχο τραγούδι-έκπληξη της Πορτογαλίας που πάει να ανατρέψει τα προγνωστικά [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οσο για τη σκηνική εμφάνιση, θα είναι εντελώς απλή. Μόνο ο Σαλβαδόρ στη σκηνή, προσπαθώντας να γοητεύσει το κοινό με τη φωνή του.

Το «Amar Pelos Dois» θα μπορούσε κάλλιστα να έχει νικήσει τη Eurovision στη δεκαετία του '50, αλλά μην εκπλαγείτε αν το κάνει και το 2017...

Ο ίδιος ο Σαλβαδόρ αποφεύγει να μιλά για το πρόβλημα της υγείας του. Δεν θέλει να προκαλεί τη συμπάθεια λόγω της κατάστασής του, και μάλιστα δεν υπάρχει καμία αναφορά για το θέμα ούτε στο επίσημο σάιτ της Eurovision - έτσι κι αλλιώς, πιστέψτε μας, ένα τέτοιο τραγούδι δεν χρειάζεται ελεημοσύνες...

Η Πορτογαλία δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Eurovision, από το 1964 που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση της ήταν η έκτη το 1996. Έχει να φτάσει στον τελικό από το 2010, ενώ απείχε από τον διαγωνισμό το 2013 και πέρυσι.

Και όπως λένε όλοι, ειδικοί και μη περί τη Eurovision, σίγουρα φέτος η Πορτογαλία θα σπάσει το ρεκόρ της 6ης θέσης.

Δείτε τον Σαλβαδόρ Σομπράλ να ερμηνεύει το «Amar Pelos Dois» στον ημιτελικό στη χώρα του:

Δείτε και την αδελφή τού Σαλβαδόρ στις πρόβες στην Ουκρανία:

Και το -μέχρι στιγμής- γκραν φαβορί για την πρωτιά, το τραγούδι της Ιταλίας:

Οσο για την Ελλάδα και το τραγούδι «This is Love» με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας η Demy; Όπως φαίνεται, δεν είναι ψηλά στις προτιμήσεις, και μάλιστα πλέον δίνεται 16ο φαβορί για να νικήσει, από 11ο που ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ