Η «Αγία Σοφία» της Ελλάδας -Πού βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός που είναι χτισμένος στο χείλος του γκρεμού - iefimerida.gr

Η «Αγία Σοφία» της Ελλάδας -Πού βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός που είναι χτισμένος στο χείλος του γκρεμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χτισμένος στο χείλος του γκρεμού αυτός ο εντυπωσιακός βυζαντινός ναός της Παναγίας Οδηγήτριας, μετά την Επανάσταση του 1821 ονομάστηκε Αγία Σοφία.

Ο επιβλητικός ναός είναι κτισμένος στην άκρη ενός βράχου, πάνω από τη θάλασσα. Η παράδοση συνδέει την εκκλησία με τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β´ Παλαιολόγο, ωστόσο οι πηγές φανερώνουν ότι ο ναός, που αρχικά ήταν αφιερωμένος στην Παναγία Οδηγήτρια, είναι πολύ παλαιότερος και ότι χρονολογείται στα μέσα του 12ου αι., το 1150.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα εκπαίδευσης και προβολής του βυζαντινού πολιτισμού, explorinbyzantium.gr, o ναός συνέχισε να λειτουργεί κατά την Α΄ Ενετοκρατία (1463-1540) ως Madonna del Castello ή Nostra Donna in Castello για τις ανάγκες των καθολικών αξιωματούχων.

Δείτε σε ποιο σημείο της Ελλάδας είναι χτισμένος ο επιβλητικός, βυζαντινός ναός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναός βυζαντινος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ