Τανζανία: Τουλάχιστον 29 νεκρά παιδιά σε τροχαίο –12 και 13 ετών - iefimerida.gr

Τανζανία: Τουλάχιστον 29 νεκρά παιδιά σε τροχαίο –12 και 13 ετών

Φωτογραφία: Khalfan Said/AP/Αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 29 παιδιά 12 και 13 ετών και 3 ακόμη ενήλικες σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Αρούσα στην Τανζανία.

Όλα τα παιδιά ήταν μαθητές και μαθήτριες ενός δημοτικού σχολείου, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι ακόμα δύο δάσκαλοι και ο οδηγός ενός μίνιμπας.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε όταν το όχημά τους ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα ποτάμι στη βόρεια Τανζανία, σύμφωνα με την αστυνομία και τον διευθυντή του σχολείου.

«Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο κατέβαινε έναν απότομο λόφο υπό βροχή», δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας της Αρούσα, Τσαρλς Μκούμπο.

«Διερευνούμε το συμβάν για να προσδιορίσουμε αν προκλήθηκε από μηχανική βλάβη ή από ανθρώπινο λάθος του οδηγού.»

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, που σημειώθηκε γύρω στις 9:30 π.μ. στην πόλη Καράτου, ήταν μαθητές της έβδομης τάξης, ηλικίας 12 και 13 ετών, του δημοτικού σχολείου Λάκι Βίνσεντ που είχαν ξεκινήσει για να επισκεφθούν ένα άλλο σχολείο, είπε ο Μκούμπο.

«Χάσαμε 29 παιδιά και δύο μέλη του προσωπικού μας και σκοτώθηκε επίσης ο οδηγός», δήλωσε ο Ίνοσεντ Μούσι, διευθυντής του σχολείου.

Οι μαθητές που σκοτώθηκαν είναι 12 αγόρια και 17 κορίτσια, διευκρίνισε.

Ο πρόεδρος Τζον Μαγκουφούλι χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του το δυστύχημα «εθνική τραγωδία».

Τονίζεται δε ότι περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα μεταξύ των ετών 2014 και 2016, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τανζανία τροχαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ