Die Zeit: Θα θριάμβευε ο Μακρόν στη Γερμανία- Το 73% υπέρ του - iefimerida.gr

Die Zeit: Θα θριάμβευε ο Μακρόν στη Γερμανία- Το 73% υπέρ του

Φωτογραφία: Bob Edme/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποστηρικτές του κεντρώου Εμάνουελ Μακρόν φαίνεται πως είναι οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Die Zeit.

Μάλιστα τα ποσοστά της έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Civey, έδειξαν ότι στην περίπτωση που οι Γερμανοί είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε Μακρόν και Λεπέν, το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 73% θα επέλεγε τον κεντρώο υποψήφιο.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 26 Απριλίου, κατέδειξε επίσης, ότι οι υποστηρικτές της Μαρίν Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου μετά βίας θα άγγιζαν το 19,5%.

Οι Γερμανοί ψηφοφόροι φαίνεται πως συντάσσονται με την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία κατά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών δεν πήρε θέση υπέρ κανενός υποψηφίου, αλλά κατόπιν εκφράστηκε σαφώς υπέρ του Μακρόν.

«Η επιτυχία του θα ήταν ένα θετικό μήνυμα για το πολιτικό κέντρο το οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε και στην Γερμανία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στα στοιχεία της έρευνας, οι χριστιανοδημοκράτες ψηφοφόροι της Μέρκελ (CDU) προτιμούν σε ποσοστό 91,7% τον Εμανουέλ Μακρόν και μόνο το 5,6% θα ψήφιζε την Μαρίν Λεπέν.

Τον φιλελεύθερο Γάλλο υποψήφιο θα προτιμούσε μάλιστα το 96,5%, των ψηφοφόρων του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) και μόλις το 1,1% την ακροδεξιά υποψήφια.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον κ. Μακρόν σε ποσοστό 95%, ενώ την Λεπέν το 1,3%, οι φιλελεύθεροι (FDP) σε ποσοστό 87,3% και 4,3% αντίστοιχα, ενώ οι αριστεροί (Die Linke) 71,3% και 10,6%.

Εν διαμέτρου αντίθετη, όπως αναμενόταν είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD), οι οποίοι θα προτιμούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, 80,1%, την Λεπέν και μόνον το 1,7% θα ψήφιζε Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Ανατολικογερμανοί ψηφοφόροι από την άλλη, θα προτιμούσαν τον Εμανουέλ Μακρόν σε ποσοστό 63%, ενώ την Μαριν Λεπέν θα ψήφιζε το 30%. Στα δυτικά κρατίδια το αποτέλεσμα θα ήταν 75% και 17% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον Λεπέν Γερμανία Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ