Φίλης: Υπάρχουν σκιές στη διαχείριση των υποθέσεων Καλογρίτσα-Σαββίδη - iefimerida.gr

Φίλης: Υπάρχουν σκιές στη διαχείριση των υποθέσεων Καλογρίτσα-Σαββίδη

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Σε κλίμα προβληματισμού και... μελαγχολίας, διεξήχθη η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που επιχείρησε ο πρωθυπουργός που μίλησε για μια «ισορροπημένη συμφωνία».

Το λόγο πήραν αρκετοί βουλευτές και όπως ήταν αναμενόμενο, ξεχώρισε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη.

Φίλης: Σκιές για Καλογρίτσα-Σαββίδη

Ο κ. Φίλης κατά πληροφορίες επανέλαβε εκτενώς τα όσα ο ίδιος τόνισε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Κατά πληροφορίες, ανέφερε πως η συμφωνία κρατάει τη χώρα στο πλαίσιο του μνημονίου και πως πρόκειται για μία παράταση, καθώς και ότι τα αντίμετρα είναι μεν θετικά, αλλά πρέπει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με την εφαρμογή τους. Μάλιστα, ο ίδιος απήθυνε διευκρινιστική ερώτηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το τι ακριβώς ισχύει για την εφαρμογή τους, με τον τελευταίο να αναφέρεται στο στόχο για 3,5% πλεόνασμα το 2018.

Ενώ οι ίδιες πηγές, σχολιάζουν πως άφησε αιχμές λέγοντας ότι υπάρχουν σκιές στη διαχείριση που έγινε για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Σαββίδη.

Χριστοδουλοπούλου: «Να υπερασπιστούμε την κοινωνία»

Το λόγο έλαβε μεταξύ άλλων και η αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, που πρόσκειται στους «53» και η οποία είπε ευθέως: «Διαφωνώ με αυτή την πολιτική»

Οπως είπε το 2015 «δεν με πείραξε η ήττα, τώρα με πειράζει. Τα αντίμετρα είναι αναδιανομή των φτωχών». Προέβλεψε μάλιστα ότι «δεν θα πιάσουμε το 3,5% άρα δεν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα» και πρόσθεσε: «Αν δεν πάρουμε το χρέος, ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα».

Αχτσιόγλου: Κερδίσαμε

Η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου υποστήριξε πως η συμφωνία θα κριθεί «τα επόμενα δύο χρόνια» για να ισχυριστεί: «Κερδίσαμε». Είπε πως το 18% στις περικοπές συντάξεων είναι «ταβάνι» και αναφέρθηκε στα επιδόματα.

Μπαλαούρας: Ντροπή να λείπουν υπουργοί και βουλευτές

Ο Μάκης Μπαλαούρας οργίστηκε από την απουσία υπουργών αλλά και βουλευτών από την αίθουσα που συνεδριάζε η ΚΟ. «Είναι ντροπή να μην υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί» είπε, ενώ ο Κ. Μπαλτάς ζήτησε «δουλειά» τα επόμενα δύο χρόνια.

Το αστείο του Τσακαλώτου

Στο μεταξύ, η όλη διαδικασία είχε και μια ευχάριστη νότα. Όταν πήρε το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως «αν το πλεόνασμα το 2019 είναι 4% το επιπλέον 0,5%, επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου, το κάνουμε ό,τι θέλουμε. Θα δώσουμε 1000 ευρώ σε κάθε ΠΑΟΚτζή». Με τους συναδέλφους του να ξεσπούν σε γέλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ φιλης Τσακαλώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ