Σε αγώνα δρόμου Ομπάμα και Νετανιάχου - iefimerida.gr

Σε αγώνα δρόμου Ομπάμα και Νετανιάχου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση υπάρχει ανάμεσα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ομπάμα, όπως φαίνεται από την πρόσκληση που δέχθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να απευθυνθεί στο Κογκρέσσο τον ερχόμενο μήνα όπου θα αναλύσει τις θέσεις του στο Μεσανατολικό. Η πρόσκληση αυτή έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα μιάς παράδοξης διπλωματικής κούρσας για το ποιός θα είναι ο πρώτος που θα ξεπαγώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων ή τέλος πάντων θα ανακοινώσει κάποιο σχέδιο που θα είναι συζητήσιμο και από τις δύο πλευρές.

Για τρείς μήνες αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αντιτίθενται για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να προχωρήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην τοποθέτησή του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Μία ομιλία που θα συμεπριλαμβάνει φυσικά τις εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο και τυχόν πρόταση για νέο ειρηνευτικό σχέδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Πηγές του Λευκού Οίκου υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο υποστηρίζεται από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον και τον ίδιο τον πρόεδρο, όμως στα σχέδια διαφωνεί ο σύμβουλος του σε ζητήματα Μέσης Ανατολής Ντένις Ρος. Το ζήτημα λοιπόν που τίθεται είναι χρονικό. Διότι αν ο Νετανιάχου προλάβει τον πρόεδρο και δημοσιοποιήσει τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα κατά την ομιλία του στο Κογκρέσσο είναι δύσκολο για τον Ομπάμα να τοποθετηθεί εναντίον του. Πάντως όπως λένε ειδικοί το όλο θέμα και οι χειρισμοί που γίνονται εκατέρωθεν δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο άνδρες. Κάποιοι δεν κρύβουν ότι υπάρχει προσωπική έχθρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ