Τώρα οι αντιεξουσιαστές κάνουν το ΚΕΠ που έστησαν στα Εξάρχεια... θερινό σινεμά - iefimerida.gr

Τώρα οι αντιεξουσιαστές κάνουν το ΚΕΠ που έστησαν στα Εξάρχεια... θερινό σινεμά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τα υποστυλώματα που τοποθέτησαν για να δημιουργήσουν στέγαστρο που θα τους προστατεύει από τον ήλιο ενόψει καλοκαιριού, οι αντιεξουσιαστές που έστησαν το «ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων, άρχισαν να προβάλλουν και ταινίες.

Ετσι, όπως όλα δείχνουν, προς το παρόν, το «πολιτικό ΚΕΠ» όχι μόνο δεν απομακρύνεται αλλά μετατρέπεται και σε θερινό σινεμά. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η έναρξη έγινε χθες με την προβολή της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, και οι αρμόδιες αρχές του δήμου Αθηναίων περιμένουν να δουν την ανταπόκριση του κόσμου στον νέο «κινηματογράφο» για να αποφασίσουν αν τελικά θα τον απομακρύνουν.

Υπενθυμίζεται ότι από την προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η εισαγγελία έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμος, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου. Τα στοιχεία της έρευνας τα οποία προέκυψαν από τις καταθέσεις που έλαβε η δημοτική αστυνομία σε συνδυασμό με την αυτοψία του αρμόδιου πολεοδομικού τμήματος, θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα όμως, αρμόδιος για το μέλλον του «πολιτικού ΚΕΠ» είναι ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος αν καταλήξει στην απομάκρυνσή του θα ζητήσει τη συμβολή της αστυνομίας.

Το σχέδιο της αστυνομίας

Γερανοφόρο όχημα, τρακτέρ, ακόμα και ασθενοφόρο περιλαμβάνει το σχέδιο που κατάρτισε η ΕΛ.ΑΣ. από τις πρώτες κιόλας μέρες της τοποθέτησης του «πολιτικού ΚΕΠ» σε μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Αθήνας.

Στην επιχείρηση που θα γίνει αιφνιδιαστικά θα συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, δύο ομάδες της ΟΠΚΕ, στελέχη της ασφάλειας και άντρες της ΔΙ.ΑΣ.

Αρχικά, θα διασφαλιστεί ο χώρος και στη συνέχεια ένα τρακτέρ θα σύρει το κοντέινερ έξω από την πλατεία Εξαρχείων και από εκεί θα το παραλάβει ένα γερανοφόρο όχημα. Επειδή όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι άντρες που θα συμμετέχουν στην αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης να δεχτούν επιθέσεις, κοντά στο σημείο θα βρίσκεται και ένα ασθενοφόρο.

Το «ΚΕΠ» στήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων στις αρχές Απριλίου. Σε ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αναρχικοί που έστησαν το «ΚΕΠ» αναφέρουν ότι το «πολιτικό περίπτερο», όπως το αποκαλούν, έχει ως στόχο την ενημέρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κρατικό κανιβαλισμό. Στόχος, η «πολιτική αναβάθμιση» των πολιτών και η συγκρότηση «αγωνιστικής κουλτούρας».

Στην περίπτωση πάντως που το «πολιτικό περίπτερο» απομακρυνθεί, αυτό που μένει να απομακρυνθεί είναι αν ο χώρος της πλατείας Εξαρχείων προστατευθεί και δεν προκύψουν και πάλι παρόμοια ζητήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΠ εξάρχεια θερινό σινεμά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ