Μεξικό: Λαθρέμποροι καυσίμων σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες - iefimerida.gr

Μεξικό: Λαθρέμποροι καυσίμων σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες

Φωτογραφία: Chris Arias/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγνωστοι που φέρονται να έκλεβαν πετρέλαιο, σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σε δύο χωριστά επεισόδια στο Μεξικό.

Σύμφωνα με μεξικανικές ένοπλες δυνάμεις, ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο καυσίμων στην κεντρική μεξικανική Πολιτεία Πουέμπλα.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα στρατιωτών μετέβη σε ένα σημείο όπου κατήγγειλαν κλοπή πετρελαίου από έναν αγωγό στις 20:15 την Τετάρτη (04:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο χωριό Παλμαρίτο.

Τότε δέχθηκε πυρά από μια ομάδα ενόπλων που χρησιμοποίησε γυναίκες και παιδιά σαν ανθρώπινες ασπίδες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή.

Οι στρατιώτες αποφάσισαν να μην ανταποδώσουν τα πυρά με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να σκοτωθούν και ένας τρίτος να τραυματιστεί.

Λίγες ώρες αργότερα, στην ίδια τοποθεσία, ένοπλοι που επέβαιναν σε πέντε αυτοκίνητα με τετρακίνηση άνοιξαν πυρ εναντίον μιας άλλης ομάδας στρατιωτών.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στη μάχη που ακολούθησε ενώ τρεις από τους υπόπτους επίσης σκοτώθηκαν κι ένας τραυματίστηκε.

Συνολικά συνελήφθησαν 12 ύποπτοι, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι.

Μετά τα αιματηρά επεισόδια, ντόπιοι απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) και σύμφωνα με έναν μεξικανικό τηλεοπτικό σταθμό, κάτοικοι επέρριψαν στον στρατό την ευθύνη για τα επεισόδια και κατήγγειλαν πως αγνοούνται ανήλικοι.

Χαρακτηριστικό της μάστιγας του λαθρεμπορίου καυσίμων είναι το γεγονός ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου Pemex αναφέρει ότι χάνει περίπου 27.000 βαρέλια βενζίνης και ντίζελ την ημέρα, από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεξικό λαθρεμπόριο καυσίμων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ