Ανακαίνιση και φωτισμός στο σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Λ.Βουλιαγμένης [βίντεο] - iefimerida.gr

Ανακαίνιση και φωτισμός στο σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Λ.Βουλιαγμένης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης και την συνεργασία του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α ανακαινίστηκε πλήρως, από τον Όμιλο Πολίτη, το Σήμα της Ολυμπιακής, ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς και μνήμης για όλα τα Nότια Προάστια.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017, ώρα 8 μ.μ. στην πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία στην συμβολή Βουλιαγμένης & Μ. Γερουλάνου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη φωταγώγηση του σήματος.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά:

«Ανάμεσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για την αναγέννηση της πόλης, που ήδη υλοποιούνται, ήταν και η ανακαίνιση του σήματος της Ολυμπιακής. Ως Έλληνας, ένιωθα την ανάγκη να τονίσω την ιστορικότητα του εθνικού αερομεταφορέα που μας ταξίδευε σε όλες τις ηπείρους και τις χώρες του κόσμου».

«Το σήμα της Ολυμπιακής αποτελεί ένα τοπόσημο όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την Αθήνα, καθώς αποτελεί από το 1972 έως και σήμερα σημείο αναφοράς για τους πολίτες ολόκληρης της Αθήνας. Η γενιά των σαραντάρηδων, στην οποία ανήκω και εγώ, έχει να διηγηθεί πολλά γεγονότα και περιστατικά με αναφορά στο σήμα της Ολυμπιακής.Τότε που δεν είχαμε κινητά και «facebook» και δίναμε ραντεβού τα Σαββατοκύριακα στο «Σήμα».

H φωταγώγηση του σήματος θα μας θυμίσει μνήμες μιας παλαιότερης εποχής. Μιας εποχής στα θετικά στοιχεία της οποίας, θα πρέπει να ξαναγυρίσει η Ελλάδα». Θέλω να ευχαριστήσω τις εταιρείες POLITIS GROUP, ΠΛΑΙΣΙΟ, και το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α που εκπροσωπεί την ψυχή και το φιλότιμο όλων των πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανακαίνιση του σήματος της Ολυμπιακής.

Σύντομο ιστορικό για το «Σήμα Ολυμπιακής Αεροπορίας»

Το 1969, η Πολιτεία, αποφασίζει, μετά τη συνεχή τουριστική αύξηση που παρουσιάζει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός, να επεκτείνει περαιτέρω το Αεροδρόμιο του Ελληνικού προς Ανατολάς. Έτσι, δημιουργήθηκε ο

Ανατολικός Αερολιμένας, αναπόσπαστο τμήμα του Αεροδρομίου Ελληνικού, με στόχο να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, εγκαινιάζοντας το κτίριο Saarinen, όνομα που πήρε από τον σχεδιαστή, κατασκευαστή, αρχιτέκτονα.

Ο Δυτικός Αερολιμένας, εξυπηρετούσε αποκλειστικά το σύνολο των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μόνο.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, κατόπιν τούτου, αποφάσισε και εισηγήθηκε προς τα στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί σε καίριο σημείο (διασταύρωση Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Αλίμου), το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να προωθήσει την εταιρεία του στην κατεύθυνση που αυτή βρισκόταν και να διευρύνει το μερίδιο αγοράς ως αερομεταφορέα.

Έτσι, το 1970, οι υπηρεσίες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προχώρησαν στην πραγματοποίηση μελέτης, αναζήτηση χώρου και στη συνέχεια, σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή του σήματος.

Η εντολή δόθηκε από τον Κωνσταντίνο Κονιαλίδη, πρόεδρο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και έμπιστο στέλεχος του Αριστοτέλη Ωνάση, στον κατασκευαστή, κ. Βότση.

H κατασκευή της επιγραφής ξεκίνησε το 1973 και ολοκληρώθηκε μετά από λίγους μήνες, με την υποβοήθηση ξύλινης σκαλωσιάς και τη βοήθεια ειδικού γερανού, που χορηγήθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία στην ανάρτηση της σιδηροκατασκευής (ιδιαίτερα μεγάλη κατασκευή για την εποχή εκείνη).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:Η σφαίρα είναι διαμέτρου 10 μέτρων επί εδάφους, μέσω ειδικού πυλώνος. Συνολικό ύψος 26 μέτρα και συνολικό βάρος 11,5 τόνοι.

Ο πρώτος σχεδιασμός απεικόνιζε αεροσκάφη, ανέφερε τις πέντε ηπείρους, την ονομασία OLYMPIC AIRWAYS και ότι είναι εταιρεία των πέντε ηπείρων.

Η όλη κατασκευή στοίχησε το υπέρογκο ποσό – γιατην εποχή εκείνη – 980.000 δραχμών. Το 2003, το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για 3η συνεχή φορά, επιδέχεται παρέμβαση και από OLYMPIC AIRWAYS γίνεται OLYMPIC AIRLINES.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σημα ολυμπιακης Βουλιαγμένης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ