Τσεχία: Viral η φωτογραφία της 16χρονης που τα έβαλε με ναζιστή [εικόνες] - iefimerida.gr

Τσεχία: Viral η φωτογραφία της 16χρονης που τα έβαλε με ναζιστή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αντιπαράθεση που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι εκπληκτική: Στα αριστερά βλέπουμε έναν ακροδεξιό διαδηλωτή ντυμένο στα μαύρα, που κάνει νεύματα θυμωμένος σ' ένα 16χρονό κορίτσι που του αντιστέκεται.

Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος μπόρεσε να απαθανατίσει την στιγμή κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Μπρνο της Τσέχιας την Πρωτομαγιά.

Κάποιοι ακροδεξιοί ναζιστές οργάνωσαν μια διαδήλωση με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την Ευρώπη που «ισλαμοποιείται» και γι' άλλα σχετικά ζητήματα, αλλά η διαδήλωση τους απαντήθηκε με μια ειρηνική αντίσταση που οργάνωσαν κάποιοι πολίτες της πόλης.

Η φωτογραφία με την προσκοπίνα και τον νεοναζιστή έχει κυκλοφορήσει σε όλα τα μέσα της Τσεχίας, όπως επίσης και σε όλο το διαδίκτυο, καθώς η Lucie Myslikova τράβηξε όλα τα βλέμματα με το θάρρος που επιδεικνείει.

«Είναι μόνο 16 χρονών και όμως στεκόταν όρθια και περήφανη μπροστά σε αυτόν τον άνθρωπο, κάνοντας μάλιστα, κάποιες πολύ βαθυστόχαστες δηλώσεις» είπε ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία, Vladimir Cicmanec.

Ο Cicmanec είναι προγραμματιστής υπολογιστών αλλά παράλληλα ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, και αποφάσισε να λάβει μέρος στην διαδήλωση που έλαβε χώρα στο Μπρνο της Τσεχίας.

«Θέλαμε να δείξουμε ότι οι νεοναζιστές δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ πέρα. Αυτήν την χρόνια η διαμαρτυρία είχε ως σκοπό να κοροϊδέψει και να τρολάρει τους Ναζιστές» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Cicmanec είπε επίσης πως άρχισε να τραβάει αλλεπάληλες φωτογραφίες όταν ένας φίλος του, του υπέδειξε το περιστατικό.

Τσεχία: Viral η φωτογραφία της 16χρονης που τα έβαλε με ναζιστή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Δεν άκουσα όλα όσα είπανε, πάντως είμαι βέβαιος ότι μιλήσανε για εθνικά θέματα, για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αυτή προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι ο εθνικισμός δεν βγάζει νόημα καθώς σε τελική ανάλυση είμαστε όλοι άνθρωποι και κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά» είπε ο ερασιτέχνης φωτογράφος.

Η Lucie παρευρέθηκε στην διαμαρτυρία μαζί με άλλους 7-8 πρόσκοπους. Οι πρόσκοποι δηλωσαν στο CNN πως το περιστατικό εξελίχθηκε σε μια «έντονη και μακρά συζήτηση» που ευτυχώς δεν έγινε ποτέ βίαια.

Μάλιστα, το εν λόγω περιστατικό άγγιξε και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προσκόπων, ο οποίος αναδημοσίευσε την φωτογραφία του Cicmanec στην σελίδα του στο Facebook γράφοντας:

«Άνθρωποι απ'όλες τις σφαίρες της ζωής, μεταξύ των οποίων και πρόσκοποι, βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την υποστήριξη σπουδαίων αξιών όπως η διαφορετικότητα, η ειρήνη και η αλληλοκατανόηση. Για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νεοναζιστες προσκοπίνα Τσεχία Μπρνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ