Η ΕΣΕΕ για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές: Ηρθε η ώρα να μετρήσουμε φίλους και εχθρούς [εικόνα] - iefimerida.gr

Η ΕΣΕΕ για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές: Ηρθε η ώρα να μετρήσουμε φίλους και εχθρούς [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί ποδός «πολέμου» βρίσκονται οι έμποροι για τα ζήτημα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές.

Ηδη η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας έχει προχωρήσει στις πρώτες αντιδράσεις κατεβάζοντας ρολά την Κυριακή 7 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως ήταν μία από τις συμφωνημένες με την κυβέρνηση Κυριακές που θα ήταν ανοιχτά.

Η αφίσα της ΕΣΕΕ για την Κυριακής

Η ΕΣΕΕ για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές: Ηρθε η ώρα να μετρήσουμε φίλους και εχθρούς [εικόνα] | iefimerida.gr 0



Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών.

Χαρακτηριστικά είπε: «Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας»

α) το άνοιγμα της Κυριακής φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά, είτε και καθόλου, με συντριπτικά ποσοστά, τον συνολικό τζίρο των καταστημάτων μέσα στις εκπτώσεις. Ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,

β) Το μέσο εργατικό κόστος της κυριακάτικης λειτουργίας ενός εμπορικού καταστήματος υπολογίζεται στα 1750 ευρώ με το συνολικό κόστος να φτάνει στα 9 εκατ. ευρώ ανά Κυριακή, αν λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα. Εάν απασχοληθεί το 50% από το συνολικό αριθμό μισθωτών εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στο Λιανικό Εμπόριο (222.745 άτομα, ΕΛ.ΣΤΑΤ. Β΄ Τρ. 2016) για μία Κυριακή, τότε το επιπρόσθετο συνολικό κόστος των επιχειρήσεων λιανικής από τη λειτουργία μιας επιπλέον Κυριακής/έτος θα είναι 4,54 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΕΕ καταστήματα Κυριακές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ