Εκτακτη σύσκεψη του βασιλικού προσωπικού στο Μπάκιγχαμ -Συμβαίνει σπάνια, οργιάζουν οι φήμες - iefimerida.gr

Εκτακτη σύσκεψη του βασιλικού προσωπικού στο Μπάκιγχαμ -Συμβαίνει σπάνια, οργιάζουν οι φήμες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση, προβληματισμό και υποψίες έχει προκαλέσει στο προσωπικό του παλατιού του Μπάκιγχαμ το χθεσινοβραδινό κάλεσμα που απηύθυναν προς όλους τους εργαζόμενους για τη βασιλική οικογένεια σε έκτακτη συνάντηση σήμερα.

Οι υπάλληλοι από τις βασιλικές κατοικίες σε όλη τη χώρα έχουν λάβει εντολή να παραστούν σήμερα στο Λονδίνο για να τους μιλήσει ο λόρδος Τσάμπερλεϊν, ανώτατος υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας και δεξί χέρι της βασίλισσας, αλλά και ο εξ απορρήτων σερ Κρίστοφερ Γκέιντ.

Όπως τονίζει η Daily Mail, ακόμα και οι πιο παλιοί στο προσωπικό είναι στο σκοτάδι και δεν γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο κλήθηκαν στο παλάτι, ενώ πολλές πηγές κάνουν λόγο για «εξαιρετικά ασυνήθιστη» κίνηση που πυροδότησε συζητήσεις για επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με τη βασίλισσα ή τον σύζυγό της, τον δούκα του Εδιμβούργου.

«Όλοι είναι ανήσυχοι», δήλωσε μία πηγή. «Αν και περιστασιακά καλούνται συνεδριάσεις που αφορούν ολόκληρο το προσωπικό του βασιλικού νοικοκυριού, ο τρόπος που έγινε στις 11 το βράδυ είναι εξαιρετικά ασυνήθιστος και υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι σημαντικό προς ανακοίνωση», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι μόνο όσοι βρίσκονται κοντά στη βασίλισσα γνωρίζουν τον λόγο.

Η ανακοίνωση αφορά σε όλους, καθώς έχει κληθεί το προσωπικό τόσο των παλατιών του Ουίνσδορ και του Σάντριγχαμ, όσο και του Μπάλμοραλ στη Σκωτία.

Από την πλευρά του το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ πηγές επέμειναν ότι ο λόρδος Τσάμπερλεϊν καλεί συχνά το προσωπικό και θα ήταν λάθος να γίνουν περαιτέρω εικασίες.

Όσον αφορά στη βασίλισσα Ελισάβετ, έχει μόλις γυρίσει από τις παρατεταμένες πασχαλινές διακοπές της στο Ουίνσδορ.

Η ίδια έκλεισε τα 91 τον περασμένο μήνα, ενώ ο σύζυγός της είναι 96 ετών. Τα τελευταία χρόνια πάντως η βασίλισσα έχει παραδώσει με αργό αλλά σταθερό ρυθμό πολλά από τα βαριά καθήκοντά της, κυρίως εκείνα που αφορούν σε μεγάλα ταξίδια, αλλά και κάποιες από τις τακτικές επενδύσεις της.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την έκτακτη σύσκεψη διαδόθηκαν διάφορες φήμες οι οποίες είχαν να κάνουν με την υγεία της βασίλισσας και του συζύγου της, ενώ κάποιες έκαναν λόγο ακόμα και για θάνατο του πρίγκιπα του Εδιμβούργου.

Ωστόσο, εκπρόσωπος από το γραφείο Τύπου του Μπάκιγχαμ δήλωσε σε δημοσιογράφο του TVNZ: «Θα μπορούσατε ασφαλώς να υποθέσετε ότι η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν είναι νεκροί».

Ένας αξιωματούχος του Μπάκιγχαμ δήλωσε στο Associated Press ότι κλήθηκε συνάντηση του βασιλικού προσωπικού, αλλά «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ο υπάλληλος, που μίλησε στο AP ανώνυμα, δήλωσε ότι συσκέψεις του βασιλικού προσωπικού καλούνται από καιρό σε καιρό.

«Παραπλανητικές φήμες για την υγεία»

Ο βασιλικός συντάκτης του BBC σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι η σύσκεψη δεν αφορά σε θέμα υγείας, κάνοντας λόγο για «παραπλανητικές φήμες», ενώ άφησε και αιχμές κατά της Daily Mail που ανακίνησε το ζήτημα μιλώντας για έκτακτη σύσκεψη, εξηγώντας ότι πραγματοποιείται μία φορά κάθε χρόνο.

Εκτακτη σύσκεψη του βασιλικού προσωπικού στο Μπάκιγχαμ -Συμβαίνει σπάνια, οργιάζουν οι φήμες | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάκιγχαμ Προσωπικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ