FT Deutschland: Εάν η Ελλάδα αποτύχει, η κατάσταση θα οξυνθεί και πάλι - iefimerida.gr

FT Deutschland: Εάν η Ελλάδα αποτύχει, η κατάσταση θα οξυνθεί και πάλι

FT Deutschland:εάν η Ελλάδα αποτύχει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα είναι το μεγάλο «στοίχημα». Αυτό πιστεύει η πλειονότητα των οικονομολόγων και υπεύθυνων για τα οικονομικά τραπεζών και ινστιτούτων που συμμετείχαν σε έρευνα των Financial Times Deutschland.Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ωστόσο απαισιόδοξοι αφού αναμένουν τη χειροτέρευση της κατάστασης στις αγορές παρά τα πρόσφατα θετικά σημάδια.

Ένας στους πέντε οικονομολόγους θεωρεί ότι θα υπάρξουν και νέες αναταράξεις.

Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πρόσφατες δηλώσεις αισιοδοξίας αναλυτών των αγορών, σύμφωνα με τους οποίους η κρίση έχει υπερβεί την κορύφωσή της.

Η αισιοδοξία οφειλόταν στο ότι η Γαλλία και η Ισπανία κατόρθωσαν την περασμένη Πέμπτη, παρά τις υποβαθμίσεις από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, να πουλήσουν ομόλογα σε σαφώς χαμηλότερα επιτόκια. Κάτι παρόμοιο πέτυχε προηγουμένως και η Ιταλία.

«Εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, λόγω της αποτυχίας συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους, η κατάσταση θα οξυνθεί και πάλι», δηλώνει ο Χόλγκερ Φάιρινκρουκ, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας WestLB.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ