Λευκός Οίκος: «Είμαι ένας διαιτητής, ένας διαμεσολαβητής» είπε ο Τραμπ στον Αμπάς - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος: «Είμαι ένας διαιτητής, ένας διαμεσολαβητής» είπε ο Τραμπ στον Αμπάς

Φωτογραφία: Evan Vucci/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ευχή ότι « ότι κάτι το θαυμάσιο μπορεί να συμβεί μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ» ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον παλαιστίνιο ομόλογό του.

Σε μία συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδέχτηκε νωρίτερα στον Λευκό Οίκο τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούτ Αμπάς.

Προσπάθεια της αμερικανικής πλευράς είναι να προετοιμαστεί μία πιθανή επανεκκίνηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλιστίνης,.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή γίνεται μόλις δυόμιση μήνες μετά την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο.

Τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής υποδέχθηκε προσωπικά ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μόλις αποβιβάστηκε από το όχημά του, ενώ κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών ο Αμπάς δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Αντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «Ελπίζω ότι κάτι το θαυμάσιο μπορεί να συμβεί μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ».

«Θέλουμε να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, θα το καταφέρουμε» επισήμανε ο Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά ότι θα καταφέρει να οδηγήσει σε επιτυχία ένα ζήτημα στο οποίο οι προκάτοχοί του απέτυχαν.

Επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι ένας «διαμεσολαβητής», ένας «διαιτητής» ή ένα πρόσωπο «που θα διευκολύνει» μια διαδικασία «η οποία θα οδηγήσει στην ειρήνη», ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στο γεγονός ότι οι αποτυχίες του παρελθόντος δεν καθιστούν απαραίτητα μη επιτεύξιμο το στόχο.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, άκουγα πάντα ότι η δυσκολότερη συμφωνία που μπορεί να συναφθεί είναι πιθανόν εκείνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Ας δούμε εάν θα μπορέσουμε να διαψεύσουμε αυτόν τον ισχυρισμό» συμπλήρωσε.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη εάν οι Παλαιστίνιοι ηγέτες δεν καταδικάσουν ομόφωνα το κάλεσμα σε βία και μίσος» υπογράμμισε επιπλέον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Αμπάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ