Κίνα: Εκκληση για άμεση επιστροφή κάνει η πρεσβεία σε Κινέζους που ζουν στην Πιονγιάνγκ - iefimerida.gr

Κίνα: Εκκληση για άμεση επιστροφή κάνει η πρεσβεία σε Κινέζους που ζουν στην Πιονγιάνγκ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άμεση επιστροφή κάλεσε η Κίνα τους πολίτες της που ζουν στη Βόρειο Κορέα, μετά και την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση ότι συνελήφθη και κρατείται στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν ένας ακόμα Αμερικανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Korean Times, η ένταση μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον φαίνεται πως εντείνεται.

Οι προειδοποιήσεις από την κινεζική πρεσβεία στη Βόρειο Κορέα έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα περίπου μήνα.

Μάλιστα, η πρεσβεία με μηνύματα επικοινώνησε με τους πολίτες που έχουν Κορεατική και Κινεζική υπηκοότητα να επιστρέψουν άμεσα στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Radio Free Asia, ένας αμερικάνικος ραδιοφωνικός σταθμός που μεταδίδει σε ασιατικές χώρες, η πρεσβεία είχε ξεκινήσει να ενημερώνει τους πολίτες της πολύ πριν τους εορτασμούς για την πρόσφατη επέτειο στη χώρα.

«Η πρεσβεία ποτέ στο παρελθόν δεν είχε εκδόσει τέτοια ανακοίνωση. Ανησύχησα και έφυγα από τη χώρα άμεσα» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ένας Κινεζοκορεάτης, σύμφωνα με τoυς Korean Times.

Τόνισε δε ότι πολλοί από τους πολίτες που κατοικούν στην Πιονγιάνγκ, αγνόησαν το μήνυμα της πρεσβείας.

«Η ηρεμία που έχει η ατμόσφαιρα της Πιονγιάνγκ, παρά την παγκόσμια κρίση, με τις εκατέρωθεν απειλές για πυρηνικό πόλεμο, ίσως δεν επιτρέπει σε πολλούς να δουν την πραγματικότητα» τόνισε.

Παράλληλα, το site της Κινεζικής Πρεσβείας στη Βόρειο Κορέα σταμάτησε να λειτουργεί, ώστε να ενημερωθούν κάποιοι για την εν λόγω προειδοποίηση.

Από την πλευρά της η Κίνα προειδοποιεί ΗΠΑ και Βόρειο Κορέα να σταματήσουν να «εκνευρίζουν» η μία την άλλη.

Βέβαια, οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν νέα επίδειξη ισχύος στέλνοντας αεροσκάφος πριν από λίγες μέρες, εξοπλισμένο με πυρινικά σε Κορεατικά νερά, ενώ Αμερικανοί, Ιάπωνες και Νοτιοκορεάτες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρειος Κορέα επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε και κρατά έναν Αμερικανό πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για πράξεις εχθρότητας κατά της χώρας.

Ο Κιμ Σανγκ Ντοκ, ή Τόνι Κιμ, συνελήφθη στις 22 Απριλίου σύμφωνα με το Κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων.

Πρόκειται μάλιστα για τον τρίτο Αμερικανό, που κρατείται στην Βόρειο Κορέα.

Οι άλλοι δύο είναι ο το Γουόρμπιερ, ο οποίος εκτίει 15ετή ποινή φυλάκισης σε καταναγκαστικά έργα με το κακούργημα των απειλητικών ενεργειών κατά της χώρας και ο Κιμ Ντονγκ Τσουλ, οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 10 ετών σε καταναγκαστικά επίσης έργα με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Βόρειος Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ