Κοτόπουλο με ρύζι πιλάφι

Είναι τούρκικη συνταγή, με ρύζι και αμύγδαλα, το αποκαλούμενο πιλάφι του Σουλτάνου. Πολύ σπέσιαλ, εξαιρετικό πιάτο.


Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι arborio
  • 500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
  • 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 3 κρεμμύδια
  • Λίγη πιπερίτσα τσίλι
  • Λίγο δυόσμο και θυμάρι
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κότας
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο
  • Προσθέστε κατά σειράν τα αμύγδαλα, τα καρότα, το ρύζι, το θυμάρι, το τσίλι, τον δυόσμο και το κοτόπουλο -Ροδίστε και αφήστε να σιγοβράζει
  • Λυώστε τον κύβο κότας σε ζεστό νερό (1 ποτήρι) και ρίξτε το στην κατσαρόλα
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στην κατσαρόλα και το αλάτι
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
  • Μόλις το ρύζι φουσκώσει, χαμηλώστε τη φωτιά, βράστε ακόμη 8 λεπτά και σβήστε
  • Είναι έτοιμο! Αφήστε σκεπασμένο το φαγητό για 20 λεπτά και σερβίρετε ζεστό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο ρύζι πιλάφι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ