Είναι τούρκικη συνταγή, με ρύζι και αμύγδαλα, το αποκαλούμενο πιλάφι του Σουλτάνου. Πολύ σπέσιαλ, εξαιρετικό πιάτο.
Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι arborio
- 500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
- 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 3 κρεμμύδια
- Λίγη πιπερίτσα τσίλι
- Λίγο δυόσμο και θυμάρι
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κύβο κότας
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο
- Προσθέστε κατά σειράν τα αμύγδαλα, τα καρότα, το ρύζι, το θυμάρι, το τσίλι, τον δυόσμο και το κοτόπουλο -Ροδίστε και αφήστε να σιγοβράζει
- Λυώστε τον κύβο κότας σε ζεστό νερό (1 ποτήρι) και ρίξτε το στην κατσαρόλα
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στην κατσαρόλα και το αλάτι
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
- Μόλις το ρύζι φουσκώσει, χαμηλώστε τη φωτιά, βράστε ακόμη 8 λεπτά και σβήστε
- Είναι έτοιμο! Αφήστε σκεπασμένο το φαγητό για 20 λεπτά και σερβίρετε ζεστό