Καλαμάτα: Πρόσφυγες απείλησαν να αυτοκτονήσουν -Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Καλαμάτα: Πρόσφυγες απείλησαν να αυτοκτονήσουν -Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: tharrosnews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση επικράτησε στην πρώην νοσηλευτική σχολή, δίπλα στο δημαρχείο Καλαμάτας με πρόσφυγες να απειλούν πως θα αυτοκτονήσουν.

Οι πρόσφυγες,που φιλοξενούνται στον χώρο της πρώην νοσηλευτικής σχολής, εντοπίστηκαν πριν μια εβδομάδα στην περιοχή της Κορώνης.

Σύμφωνα με το «tharrosnews.gr», οι 19 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, πρόκειται να μεταφερθούν στην Σάμο, κάτι που δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

Κάποιοι απ’ αυτούς απειλούν ότι θα πυρποληθούν και ένας από αυτούς επιχείρησε να κόψει το λαιμό του με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τον απέτρεψαν την τελευταία στιγμή.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και δικηγόρος αλληλέγγυα των μεταναστών.

«Εκπροσωπώ τους κρατούμενους πρόσφυγες, είναι 10 ενήλικες και εννέα παιδιά, που προέρχονται από το Ιράκ και τη Συρία. Ανήκουν σε εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα πληθυσμού... Για τον λόγο αυτό είχαν αφεθεί και από τη Σάμο για να πάνε στην Αθήνα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια... Αυτό που εκφράζουν είναι καλύτερα στο Ιράκ παρά στη Σάμο» είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος, όπως αναφέρει το «tharrosnews.gr».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τα επεισόδια υπήρξαν τραυματίες που διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Καλαμάτα: Πρόσφυγες απείλησαν να αυτοκτονήσουν -Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφίες & βίντεο: tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Καλαμάτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ