Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το αεροσκάφος... σκιά του θρυλικού Αir Force One, του αεροπλάνου που έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο λόγος για το E-4B Doomsday. Οπως αναφέρει η Daily Mail, υπάρχουν τέσσερα τέτοια αεροπλάνα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στη βάση του Boeing 747 και τα οποία ακολουθούν πάντα το προεδρικό Air Force One, ιδίως σε περίπτωση που ο πρόεδρος κάνει υπερατλαντικά ταξίδια.

Τα E-4B Doomsday ουσιαστικά αποτελούν μίνι καταφύγια για τον πρόεδρο και τους συμβούλους του σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν μοναδικές δυνατότητες και γι' αυτό αποκαλούνται και «Ιπτάμενα Εθνικά Κέντρα Επιχειρήσεων». Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ειδικό εξοπλισμό που τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τον καθένα οπουδήποτε στον κόσμο.

Είναι, μάλιστα, έτσι κατασκευασμένα, ώστε να επιβιώνουν χωρίς να παθαίνουν οτιδήποτε τα συστήματά τους ακόμη και σε περίπτωση ηλεκτρομαγνητικών παλμών (μπορεί να προκληθεί από θερμοπυρηνική έκρηξη), παρά το γεγονός ότι τα συστήματά τους είναι αναλογικά.

Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα είναι εφοδιασμένα με ειδικό εξοπλισμό που επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο να είναι πάντα σε... επικοινωνία με τα πυρηνικά υποβρύχια, ακόμη κι αν οι επίγειες επικοινωνίες έχουν καταστραφεί εντελώς.

Επίσης, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το μεγαλύτερο πλήρωμα από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, 112 άτομα!

Διαθέτει, επίσης, σύστημα ανεφοδιασμού και έχει τη δυνατότητα να πετά 35,4 ώρες συνεχόμενα, αν και έχει σχεδιαστεί για να πετά συνεχόμενα για μια εβδομάδα.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σταθμεύουν πάντα στο αεροδρόμιο της Νεμπράσκα και ένα από τα τέσσερα είναι διαρκώς με τις... μηχανές αναμμένες, όταν ο πρόεδρος είναι στις ΗΠΑ. Αν συμβεί κάτι έκτακτο, το αεροπλάνο είναι έτοιμο να παραλάβει τον πρόεδρο αμέσως.

Τα E-4B συνόδεψαν για πρώτη φορά Αμερικανό πρόεδρο στον Ψυχρό Πόλεμο και μέχρι τη λήξη του ένα από αυτά βρισκόταν πάντα στην αεροπορική βάση του Σεντ Αντριους στην Ουάσινγκτον, έτοιμο να απογειωθεί με τον πρόεδρο ανά πάσα στιγμή μέσα σε 15 λεπτά.

Θεωρείται ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Το αεροπλάνο πυρηνικό καταφύγιο για τον Αμερικανό πρόεδρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ E-4B Doomsday Αμερικανός πρόεδρος Air Force One
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ