«Οσμή» σκανδάλου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς» - iefimerida.gr

«Οσμή» σκανδάλου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς»

«Οσμή» σκανδάλου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ελπίς»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσωτερικός «πόλεμος» ξέσπασε στο νοσοκομείο Ελπίς με αφορμή την διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα «Διαχείριση Επικινδύνων Νοσοκομειακών Αποβλήτων».Η κόντρα ξέσπασε μεταξύ του διοικητή του νοσοκομείου Θεόδωρου Γιάνναρου και της κυρίας Σταυρούλας Αγγελίδου, Προέδρου του ΕΛΠΙΣ η οποία αποφάσισε να διοργανώσει το σεμινάριο.

Την απόφασή της αυτή κοινοποίησε στον Διοικητή του Νοσοκομείου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 3.00 το μεσημέρι ενώ το σεμινάριο θα ξεκινούσε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 9.00 το πρωί.

Μάλιστα για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου έγινε συμφωνία με ιδιωτικό ΚΕΚ ενώ η προβλεπόμενη διαδικασία ορίζει πως τέτοια σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με το Newsit.gr o Διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Γιάνναρος κατήγγειλε ότι «η κυρία Αγγελίδου αποφάσισε εντελώς αυθαίρετα και παρακάμπτοντας τον Διοικητή και το Δ.Σ του νοσοκομείου να προχωρήσει στη διενέργεια σεμιναρίου με απευθείας ανάθεση σε ιδωτικό ΚΕΚ. Αυτό είναι εντελώς παράνομο και οι αποφάσεις που λαμβάνονται για αναθέσεις σεμιναρίως θα πρέπει τουλάχιστον να αναρτώνται στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Μας κοινοποιησε την απόφαση κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Εγώ αμέσως ειδοποιησα τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή για να ελέγξει το θέμα και το πόρισμα είναι καταπέλτης. Το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ είναι ένα πρότυπο νοσοκομείο, καμάρι για το ΕΣΥ. Δε θα αφήσουν ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η Διοίηκηση κανέναν να βάλει τροχοπέδη στην ανοδική πορεία του νοσοκομείου».

Με το θέμα πάντως ασχολήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης,Λέανδρος Ρακιτζής ο οποίος στο πόρισμα του αναφέρει ότι:

Αν και ο νόμος (Ν.3868/10 και Ν.3527/07) ορίζει πως ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζει την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του οργάνου και τους εισηγητές των θεμάτων η κυρία Αγγελίδου πέρα από τις αρμοδιότητές της αποφάσισε να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο.
Συγκεκριμένα στη σελίδα 10 του πορίσματος στην παράγραφο 3 αναφέρεται πως η Πρόεδρος του ΔΣ έδρασε καθ΄ υπέρβαση των υπό του νόμου προβλεπομένων αρμοδιοτήτων της.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ