Διευθυντής εφημερίδας από σήμερα ο πρώην υπ. Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν - iefimerida.gr

Διευθυντής εφημερίδας από σήμερα ο πρώην υπ. Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν εμφανίστηκε σήμερα στη νέα του δουλειά.

Εκείνη του δημοσιογράφου, έπειτα από την αναπάντεχη ανακοίνωση τον περασμένο μήνα ότι θα αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης καθημερινής εφημερίδας του Λονδίνου.

Ο Τζορτζ Όσμπορν έπιασε αμέσως δουλειά και με tweet του δηλώνει ενθουσιασμένος.

«Ειμαι ενθουσιασμένος με τη νέα μου δουλειά στην Evening Standard, χωρίς φόβο και εύνοιες θα προάγουμε γεγονότα, αναλύσεις και διασκέδαση» ανέφερε.

Διευθυντής εφημερίδας από σήμερα ο πρώην υπ. Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν | iefimerida.gr 0

Ο νέος διευθυντής της Evening Standard, ο οποίος τον περασμένο χρόνο έχασε την θέση του υπουργού Οικονομικών αφού ηγήθηκε της εκστρατείας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, παραιτήθηκε από την βουλευτική του ιδιότητα και δεν θα είναι υποψήφιος στις γενικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Βετεράνοι δημοσιογράφοι έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος του εξαιτίας της έλλειψης δημοσιογραφικής εμπειρίας και της πιθανότητας σύγκρουσης συμφερόντων.

Ήδη ο Όσμπορν εργάζεται με μερική απασχόληση και μισθό σχεδόν 769.000 ευρώ τον χρόνο για εργασία 48 ημερών στην Black Rock, την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, ενώ έχει κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για ομιλίες του.

Ο Όσμπορν, ο οποίος θεωρείτο κάποτε μελλοντικός ηγέτης του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, έχει εναντιωθεί σε ορισμένες από τις πολιτικές της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί η Evening Standard να είναι μια «ατρόμητη» εφημερίδα.

Όταν σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο Όσμπορν είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την δημοσιογραφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Όσμπορν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ