Από 25% και πάνω οι εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Από 25% και πάνω οι εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το αρχικό ποσοστό των εκπτώσεων να υπερβαίνει το 25%, κυρίως στα χειμερινά είδη, ξεκινά σήμερα η ενδιάμεση ανοιξιάτικη εκπτωτική περίοδος στα καταστήματα του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι καταστηματάρχες διατηρούν την αισιοδοξία τους, προσβλέποντας στην όποια ρευστότητα, ώστε να πάρουν μια ανάσα και να παρατείνουν για όσο αντέχουν την παραμονή τους στην αγορά, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Κοσμάς Καλογιάννης.

«Εκτιμώ ότι το ποσοστό των εκπτώσεων στο τρέχον δεκαήμερο δεν θα ξεπεράσει το 50%» υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «καθημερινά κατεβάζουν ρολά περισσότερα από 100 εμπορικά καταστήματα στη χώρα μας και εάν δεν αντιστραφεί το έντονο αρνητικό κλίμα της τελευταίας διετίας τουλάχιστον, δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά».

Προαιρετικά τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν και την Κυριακή 7 Μαΐου (ως πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου), με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεση του ΕΣΘ στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες Κυριακές από όσες έχουν συμφωνηθεί.

Υποστήριξε ότι «η πρακτική αυτή βοηθά αποκλειστικά και μόνο τις πολυεθνικές. Με τη λειτουργία των καταστημάτων μας τις Κυριακές, αυτό που επιτυγχάνεται είναι η αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων, αφού τα ταμεία δεν γεμίζουν τόσο όσο να καλύψουν τα σπασμένα των εργάσιμων ημερών, οπότε και οι καταναλωτές ψωνίζουν πραγματικά με το σταγονόμετρο».

Στη διάρκεια των εκπτώσεων της τρέχουσας περιόδου, πέραν από την αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καλογιάννης επισήμανε ότι η περίοδος των εορτών του Πάσχα, θύμιζε για την αγορά «εκείνη του Ιουλίου του 2015, οπότε και επιβλήθηκαν τα capital control».
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι την περίοδο των εορτών του Πάσχα «όχι μόνο δεν κουνιόταν φύλλο στην αγορά, αλλά ούτε και κόκκος σκόνης».

Βέβαια, όπως ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει «η έντονα αρνητική εικόνα για την αγορά την περίοδο των εορτών του Πάσχα ίσως να οφείλεται στο μη κλείσιμο της αξιολόγησης που ενέτεινε την αγωνία των πολιτών της χώρας.
Ίσως τώρα που όλα φαίνεται να βαίνουν ομαλά, η ψυχολογία των καταναλωτών της χώρας μας να βελτιωθεί και να αποτυπωθεί και με αγορές στα καταστήματά μας».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ