Κάν' το όπως η Μελάνια Τραμπ: Η Λεπέν «έκλεψε» ομιλία του Φιγιόν - iefimerida.gr

Κάν' το όπως η Μελάνια Τραμπ: Η Λεπέν «έκλεψε» ομιλία του Φιγιόν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η Μαρίν Λεπέν μια ασύστολη λογοκλόπος; Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα.

Σε χθεσινή (1η Μαϊου) προεκλογική της ομιλία η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου έκλεψε ολόκληρα τμήματα από ομιλία του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στο β΄ γύρο.

Τουλάχιστον τέσσερις παραγράφους απ’ την ομιλία που εκφώνησε ο πρώην πρωθυπουργός στις 15 Απριλίου αντέγραψε σχεδόν αυτολεξεί η Λεπέν στη χθεσινή της ομιλία. Στις παραγράφους αυτές γινόταν αναφορά στη μεγάλη σημασία της Γαλλίας λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της γλώσσας της καθώς και για τον δρόμο που καλείται να ακολουθήσει η χώρα τον 21ο αιώνα.

Όταν ρωτήθηκε για τη λογοκλοπή ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό απάντησε ότι η Λεπέν πήρε απλώς «μ’ ένα κλείσιμο του ματιού» μια «σύντομη συγκινητική αποστροφή» από μια ομιλία για τη Γαλλία. Ε, δεν είναι δα και τίποτε σοβαρό....

Η λογοκλοπή είναι εμφανής στο παρακάτω βίντεο ακόμη και για όσους δεν γνωρίζουν Γαλλικά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Μαρίν Λεπέν Φρανσουά Φιγιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ