Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίζει για τις περικοπές στους καθηγητές ΤΕΙ - iefimerida.gr

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίζει για τις περικοπές στους καθηγητές ΤΕΙ

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει το τελικό λόγο για την συνταγματικότητα των μισθολογικών περικοπών που έγιναν στους καθηγητές των ΤΕΙ με νόμο του 2012.

Και αυτό, μετά την παραπομπή του θέματος από το ΣΤ’ τμήμα του δικαστηρίου, του οποίου οι δικαστές έκριναν τις διατάξεις του επίμαχου νόμου αντισυνταγματικές.

Οι δικαστές έκριναν ότι η αντισυνταγματικότητα ανάγεται στην αντίθεση του εν λόγω νόμου με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 (ακαδημαϊκή ελευθερία και σχέσεις καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ με το κράτος) , 25 παρ. 1 (αρχή αναλογικότητας) και 4 παρ. 5 (αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη) του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έχει ήδη αποφανθεί για τις περικοπές στους μισθούς των καθηγητών ΑΕΙ και μελών ΔΕΠ, κρίνοντας της ομοίως αντισυνταγματικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ολομέλεια ΣτΕ περικοπές καθηγητές ΤΕΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ